Politika

CHP'li Emir: Şehit anneleri ve gazilerin gözüne bakamayacağımız bir çözümü kabul etmiyoruz

25 Ekim 2024 16:22

T24 Haber Merkezi

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Öcalan çıkışıyla ilgili, "Biz, terörün bitmesi için terörün ebediyen bu topraklardan kazınması, anaların bir daha gözyaşı dökmemesi için TBMM çatısı altında yapılacak barış ve toplumsal mutabakat için yapılacak her mücadelenin destekçisi oluruz. Ama bilsinler ki biz, şehit annelerinin ve gazilerimizin gözüne bakamayacağımız bir çözümü kabul etmiyoruz" dedi.

CHP'li Murat Emir, TBMM'de basın toplantısında TUSAŞ saldırısına ve Bahçeli'nin Öcalan çıkışına dair açıklamalar yaptı. Emir, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'ye (TUSAŞ) terör saldırısına ilişkin ayrıntıların ortaya çıkmasıyla birlikte şüphe, endişe ve sorularının arttığını belirtti.

Verilerden anlaşıldığı üzere teröristlerin Suriye'den rahatlıkla girdiklerini ifade eden Emir, "Biz, 'Sınır namustur, sınırları koruyun' dedikçe, sınırları korumamak konusunda hele Suriye sınırını adeta her gelenin rahatça geçebileceği bir hale çevirmekte hiçbir sorun görmediler" dedi. Emir, teröristlerin emniyet kontrol noktasında ve trafik noktasında bile takılmadan gelebilmesi ve günler öncesinde keşif yapabilmesi ve ağır silahlarla TUSAŞ'ın yakınına ulaşabilmelerinin cevaplanması gereken sorular olduğu ve iktidarın bu konuda sessiz kaldığını ifade etti.

TUSAŞ ve ona benzer askeri olmayan; ama ordumuz için kritik önem taşıyan ve son derece özel bilgilerin, teknolojilerin ve personellerin çalıştığı kurumların özel şirketler tarafından korunması akıl dışı olduğunu ifade eden Emir, buranın TSK tarafından korunması gerektiğini vurguladı.

TUSAŞ saldırısı nedeniyle istihbarat ve güvenlik zafiyetinin olduğunu söyleyen Emir, TBMM'nin saldırının üzerine giderek karanlık noktaları ortaya çıkarması gerektiğini kaydetti.

"Barış için her türlü mücadelenin destekçisi oluruz" 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, Diyarbakır'daki basına kapalı sivil toplum kuruluşları toplantısında, 'Gerekirse oyumuz yükselmez; ama ileride bu kardeşlik projesinde CHP iyi yerde durmuş diye tarihe not düşülür' dediği yönündeki soruyu yanıtlayan Emir, şöyle konuştu:

"Sayın Genel Başkanımız, iletişimini sık sık yapar, görüşlerini büyük bir açıklıkla ifade eden bir siyasetçidir. Dolayısıyla kapalı kapılar arkasında konuşulanların, konuşulmuş gibi iletilmesini doğru bulmuyoruz. Bizde böyle bir bilgi yok, dolayısıyla da bunu bir dedikodu ve saptırma olarak değerlendirmek gerekir. Ama Sayın Genel Başkanımızın, 'Önce Türkiye' diyeceğini, 'Önce Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları' diyeceğini, CHP'nin faydasının bir adım geriden geleceğini tahmin etmek güç değildir. Atfedilen sözün, Genel Başkanımız tarafından kullanıldığına dönük herhangi bir bilgi söz konusu değildir. Biz, terörün bitmesi için terörün ebediyen bu topraklardan kazınması, anaların bir daha gözyaşı dökmemesi için TBMM çatısı altında yapılacak barış ve toplumsal mutabakat için yapılacak her mücadelenin destekçisi oluruz. Ama bilsinler ki biz, şehit annelerinin ve gazilerimizin gözüne bakamayacağımız bir çözümü kabul etmiyoruz" (DHA)


Günün öne çıkan haberleri...

TIKLAYIN - TUSAŞ saldırısında kader anı: Cevap alınamayan cep telefonu araması, taksicinin kaderini nasıl değiştirdi?  

TIKLAYIN - Ertuğrul Özkök: Hayatın yeni gerçeğinde bir ilk; Fatih Altaylı yayınında Baykar reklamı

TIKLAYIN - "Bahar" dizisinde erken ayrılık; hikâyesi beklendiği gibi olmadı!

TIKLAYIN - İsmail Saymaz: PKK'nın TUSAŞ saldırısında istihbarat ve güvenlik zafiyetleri var!

TIKLAYIN - Spor yazarları, Fenerbahçe-Man. United maçını yorumladı: Hangi takımı çalıştırdığının farkına vardı