CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, iktidara yakın isimler tarafından Türk Kızılay Derneği yönetiminin ele geçirildiği ve gayri menkullerinin kurulacak şirkete devredilerek içinin boşaltılmak istendiği yönündeki iddiaları TBMM gündemine taşıdı.
Şirket yöneticileri kim, ne kadar maaş alacaklar?
Ceylan, İçişleri Bakanı'nın cevaplaması istemiyle Meclis Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, Mustafa Kemal Atatürk tarafından adlandırılan Kızılay’ın yatırım ve gayrimenkullerinin, holding çatısı altında kurulan 6 şirkete devredilip devredilmediğini sordu.
Verdiği önergede CHP'li Ceylan, kurulduğu söylenen 6 şirketin yanı sıra, böyle bir karar alındaysa sebeplerini, kurulan şirket yöneticilerinin kimler olduğunu ve ne kadar maaş alacaklarını da öğrenmek istediklerini belirtti.
Özgür Ceylan: Maden suyunu Atatürk bağışladı
CHP'li vekil, yazılı önergede 1926 yılında Atatürk'ün Kızılay Maden Suyu'nu kamu yararına kullanılması amacıyla Kızılay'a bağışladığını hatırlatarak; yıllık 1 milyar 100 milyon şişe üretim kapasitesi bulunan iki maden suyu fabrikasının satılıp satılmayacağı hakkında bilgi paylaşılmasını talep etti.
1954 yılında kurulan Türkiye Kızılay Çadır Üretim Tesisleri'nin 23 adet Yerel Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi'ni, 13 aşevini, 3 huzurevini, 8 öğrenci yurdunu, 5 giyim yardım merkezini ve kimsesizler evini bünyesinde barındırdığını vurgulayan Ceylan, bu kuruluşlar ve gayrimenkullerin devrinin söz konusu olup olmadığını da sordu.