Gündem

CHP'li Çakırözer: Türkiye’nin tanımadığı Güney Kıbrıs Rum Kesimi lideri Madrid’de, NATO Zirvesi'nde!

"Anlaşılıyor ki asıl veto bu akşam kalkmış"

30 Haziran 2022 01:38

TBMM Dışişleri Komisyonu ve NATO Parlamenter Asamblesi Üyesi, CHP’li Utku Çakırözer, Güney Kıbrıs Rum Kesimi lideri Nikos Anastasiadis’in Türkiye’nin onayıyla İspanya Başbakanı tarafından verilen NATO üyeleriyle AB ülkelerini bir araya getiren 'gayri resmi' nitelikli akşam yemeğinde masada olmasına tepki gösterdi. Çakırözer, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik ambargosunun kaldırılmasına gönderme yaparak, "Anlaşılıyor ki asıl veto bu akşam kalkmış!" dedi. 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Zirvesinin ikinci gününde El Prado Müzesi’nde Devlet ve Hükümet Başkanları için “Resmi Olmayan Transatlantik Akşam Yemeği’ne” katıldı.

CHP'li Çakırözer, Erdoğan'ın GKRY lideri ile aynı yemekte olduğu fotoğrafı sosyal medya hesabından yayımlayarak tepki gösterdi. 

"Türkiye’nin her seferinde olmak üzere rızası istenir"

İki gün önce "Türkiye’nin bugüne kadar Rumlar konusundaki tavrı belli. Rumlar resmi olarak hiçbir NATO toplantısına, yemeğine katılamazlar. Gayri resmi yapılacak olanlarda Türkiye’nin her seferinde olmak üzere rızası istenir. Rum kesimi liderinin NATO’ya gelmesine, akşam yemeğine katılmasına saray yönetimi, Erdoğan yönetimi, Dışişleri Bakanlığı nasıl ‘evet’ demiştir?" açıklamalarını yapan Çakırözer, bu akşam liderlerin bulunduğu yemeğin ardından ise şu ifadeleri kullandı: 

"İki gün önce uyardık! İşte fotoğrafı... Türkiye’nin tanımadığı #GKRY lideri Madrid’de #NATOZirvesi'nde! Anlaşılıyor ki asıl veto bu akşam kalkmış!"

TIKLAYIN | CHP'li Çakırözer: Rum lideri Anastasiadis'in NATO yemeğine Türkiye'nin onayıyla katılması kabul edilemez

TIKLAYIN | Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya ile NATO pazarlığının perde arkası, 3’lü mutabakata ilişkin sorular ve cevaplar

TIKLAYIN | Erdoğan ve Biden, Madrid'de görüştü: Türk kaynaklara göre ABD lideri, "F-16 konusuna el atacağını" söyledi