Gündem

CHP'li Çakırözer'den TRT'ye 'alt yazı' tepkisi: Tek yönlü, taraf tutan yayın yapamazsınız!

Pazar günü TRT yayınında “CHP neden Türkiye’nin başarılı olmasını istemiyor?" alt yazısı geçmişti

24 Aralık 2019 15:58

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, TRT’nin “CHP neden Türkiye’nin başarılı olmasını istemiyor?” alt yazısının bulunduğu yayınına tepki gösterdi. Türkiye’nin başarısını düşünmek konusunda TRT’nin önce kendisini sorgulaması gerektiğini dile getiren Çakırözer, "Seçimlere kısa bir süre kırmızı bültenle aranan teröristi yayına almak mıdır Türkiye’nin başarasını istemek? Çizgi film yayınlarında bile Atatürk’e hakaret edilen TRT mi Türkiye’nin başarısını istiyor, yoksa güftesi Fetullah Gülen’e ait şarkıyı yayınlayan TRT mi? " diye sordu.

CHP'nin gazeteci kökenli milletvekili Utku Çakırözer,TRT 1’de her pazar günü yayımlanan “Enine Boyuna” programında, “CHP neden Türkiye’nin başarılı olmasını istemiyor” alt yazısının ekranda görünmesine tepki gösterdi. TRT’nin uzun yıllardır takip ettiği yanlı yayın politikasının her şeyden önce Anayasa ve yasalara aykırı olduğunu dile getiren Çakırözer, “TRT’nin yayınlarında tarafsız olması esastır. TRT tek yönlü, taraf tutan yayın yapamaz. Bir siyasi partinin, grubun, çıkar çevresinin, inanç ve düşüncenin menfaatlerine alet olamaz. TRT belli menfaatlerin aleti olamaz. TRT bir tek kamunun çıkarlarına hizmet eder. Aksi halde suç işler” dedi. 

"TRT, önce kendini sorgulasın"

Çakırözer, “CHP, kurulduğu günden bu yana, tepeden tırnağa, ülkesinin ve milletinin çıkarlarını sağlamak için gece gündüz çalışan, fikir ve proje üreten bir kurumdur. İçeride ve dışarıda Türkiye’nin menfaatlerinin korumak için vardır CHP. ‘CHP neden Türkiye’nin başarılı olmasını istemiyor’ diyen TRT’nin önce kendisini sorgulaması gerekir” dedi. 

"Türkiye'nin başarısı teröristi yayınlamak mı?"

Hiçbir seçim öncesinde adil, eşit ve tarafsız yayın politikasını izlemeyen TRT’nin Türkiye’nin başarılı olmasını isteyemeyeceğini dile getiren Çakırözer, “Önce sadece iktidar ve sözcülerine yer verip, muhalefetin sesini kısan TRT mi Türkiye’nin başarısını istiyor? Muhalefeti lehte yayınladığı kadar aleyhte yayınlayan ancak iktidarın aleyhine 1 saniye bile yayın yapmayan TRT mi Türkiye’nin başarısını istiyor? Ya da seçimlere kısa bir süre kala oyların yönünü değiştirebilmek için kırmızı bültenle aranan teröristi yayına almak mıdır Türkiye’nin başarasını istemek? TRT’nin önce kendi Türkiye sevgisini test etmesi gerek” ifadelerini kullandı. 

"Atatürk'hakaret mi Türkiye için, Gülen'in şarkısı mı?"

Hiçbir yerde Türkiye’nin başarısı için Atatürk’e hakaret edilemeyeceğini dile getiren Çakırözer, “Çizgi film yayınlarında bile Atatürk’e hakaret edilen TRT mi Türkiye’nin başarısını istiyor? Yoksa güftesi Fetullah Gülen’e ait ‘Bulanlar Hakkı Buldu’ isimli şarkıyı hem de 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümüne kısa bir süre kala yayınlamak mı? Gülen’in şarkısını yayınlayıp da Onur Akın, Nükhet Duru, Nazan Öncel gibi sanatçıların şarkılarını yasaklamak mıdır Türkiye için yayıncılık?” diye konuştu. 

"Bölüm başına 1.1 milyon mu Türkiye'yi sevmek?"

Çakırözer, “İşçilerin göze asgari ücretin 3 bin TL’yi bile bulmayacağı asgari ücret masasındayken Diriliş Ertuğrul dizisi için bölüm başına 1 milyon 100 bin TL ödeme yapmak mıdır Türkiye’yi sevmek. Türkiye’nin çıkarları; elektrik katkı payı, bandrol ve reklam payı için halkın cebinden 2.6 milyon lira gelir elde edip, 2018 yılını 92.1 milyon TL zararla kapatmakta mıdır? Yoksa yüzlerce kıdemli personeli istihdam fazlası gerekçesiyle kurumdan uzaklaştırıp yerlerine yenilerini almak mıdır başarıyı istemek” dedi 

"Yayın politikası CHP düşmanlığı"

Çakırözer, “TRT, kamu yayıncısı çünkü görevi kamuoyunun sağlıklı ve serbestçe oluşması. Bunun için tarafsız olmak zorunda. Her türlü denetimden uzakta sabah akşam muhalefeti gerçek dışı ifadelerle eleştirmek midir Türkiye’nin başarısını istemek? Siyasi partilerin veya grupların menfaatlerine alet olması yasak olan TRT, CHP düşmanı yayın politikası izliyor. Türkiye’nin tek kamu yayıncısı TRT, halka karşı görevini yapmıyor. Anayasa ve yasalara göre, vergisini aldığı halka karşı suç işliyor” dedi.