Politika

CHP’li Bülbül ve Bakan: Kılıçdaroğlu da, değişim isteyenler de değişmeli

10 Ekim 2023 18:19

Elvan Yılmaz/Çorum


CHP 38. Olağan Çorum İl Kongresi’ne katılan Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül ile İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP’de değişim olması gerektiğini ve değişim isteyenlerin de değişmesi gerektiğini dile getirdi. Bakan'ın konuşması esnasında Divan Başkanı Parti Meclis Üyesi Müslim Sarı arasında gerginlik yaşandı. Bülbül ve Bakan, partililerin konuşmalarını dinlemeden kongreden ayrıldı.

14 Mayıs’ta yapılan genel seçimleri ile 28 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden beklenen başarının elde edilememesi üzerine parti içerisinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun gitmesini isteyen değişimciler ile hatanın sadece Kılıçdaroğlu’ndan değil, Millet İttifakı'ndan kaynaklandığını savunan grup arasındaki düşünce farklılığı, CHP Çorum İl Kongresi'ne damga vurdu. Bakan ve Bülbül'ün konuşmaları, salondaki gerginliği artırdı.

Çorum Devlet Tiyatro Salonu’nda yapılan il kongresinde konuşan CHP Aydın Milletvekili Bülbül ile İzmir Milletvekili Bakan, konuşmalarında CHP’de değişim olması gerektiği vurgusu yaptı. Bülbül ve Bakan, değişim isteyenlerin de değişmesi gerektiğini söyledi.

Bakan ile Sarı arasında gerginlik

Bakan’ın konuşması sırasında Divan Başkanı Parti Meclis Üyesi Sarı, “Konuşmanızı toparlayınız” şeklinde uyarıda bulundu. Milletvekili Bakan ise “Siz 27 dakika konuştunuz. Bana neden müdahale ediyorsunuz?” dedi. Milletvekili ile parti meclis üyesi arasındaki tartışma, salonda şok etkisi yaratırken, bazı partililer konuşmaya müdahalenin yanlış olduğunu, bazı partililer ise Çorum’da yapılan bir kongrede genel başkanın eleştirilmesini doğru bulmadıklarını ifade etti.

Konuşmalarının ardından konuk Milletvekilleri Bakan ve Bülbül salondan çıkmak isterken partililer, Bakan ve Bülbül'e Çorum kongresinde neden genel merkezin sorunlarını konuştuklarını sordu.

"Kılıçdaroğlu’nun yüzüne söylemediklerinizi il kongremizde konuşuyorsunuz"

Eski CHP Çorum il başkanlarından Gazi Özkubat, “Kemal Kılıçdaroğlu’nun yüzüne söylemediklerinizi neden bizim il kongremizde konuşuyorsunuz? Ankara’da konuşamadıklarınızı Çorum’da konuşup ortamı geriyorsunuz” dedi.

Öte yandan milletvekilleri Bülbül ile Bakan’ın konuşmalarının ardından salonu terk etmesine CHP’liler tepki gösterdi. Milletvekillerini saatlerdir dinlediklerini dile getiren partililer, Bülbül ve Bakan’ın kendilerini dinlemeden kongreden ayrılmalarına tepki gösterdi. Bazı partililerin salonu terk ettiği görüldü.