Gündem

CHP'li belediyede ‘seçim öncesi keyfi ve kötü niyetli alım' gerekçesiyle işçiler işten çıkarıldı

Fotoğraf: Duvar

10 Haziran 2024 22:40

CHP'li Çiğli Belediyesi’ne bağlı Çibel Temizlik Hizmetleri ve Çiğli Gıda İnşaat Turizm’de çalışan 100’ün üzerinde işçi, ‘seçim öncesi keyfi ve kötü niyetli alım' gerekçesiyle işten çıkarıldı. DİSK 8 Nolu Şube'den yapılan açıklamada, "Bu krizin, bu keyfiyetin sebebi işçiler değil. Kimse insanların ekmeği ile bir kağıt göndererek oynayamaz" denildi.

31 Mart yerel seçimleri sonrası İzmir belediyelerinde gündeme gelen işten çıkarmalar devam ediyor. Bu defa Çiğli Belediyesi’nde 100’ün üzerinde işçi işten çıkarıldı. Sayının henüz net olarak belirlenemediği belirtilirken, Çibel Temizlik Hizmetleri ve Çiğli Gıda İnşaat Turizm de çalışan işçilere “10.06.2024 tarihinde itibaren geçerli olmak üzere iş sözleşmeniz sona erdirilmiş olup, hak ettiğiniz ücret ve tüm yasal haklarınız tarafımızca hesabınıza yatırılacaktır. Bilgileriniz, emeğiniz ve çalışmalarınız için teşekkür eder, iş yaşamındaki başarılarınızın devamını dileriz” mesajı gönderildi.

DİSK: Krizin sebebi işçiler değil

Gazete Duvar'ın aktardığı habere göre Belediye binası önünde bir araya gelen işçiler sendika temsilcileri ile de görüştü. Burada açıklama yapan DİSK 8 Nolu Şube Sekreteri Barış Okur, “Bir araya geleceğiz ve yol haritamızı belirleyeceğiz. Öncelikle sayının net olarak kaç olduğunu belirlememiz lazım. Tüm arkadaşlarla bir araya geleceğiz" dedi.

"Aynı siyasi partiden başkanlığı devralan belediye başkanı, birilerinin umuduyla oynayarak işe alıp, 100’ün üzerinde işçiyi ‘keyfi ve kötü niyetli alım’ adı altında atıyorsa biz buna izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullanan Okur, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu krizin, bu keyfiyetin sebebi işçiler değil. Kimse insanların ekmeği ile bir kağıt göndererek oynayamaz. Burada birçok arkadaşımız ciddi sıkıntılar içinde. Kiracı olan, yeni evlenen, çocuğu hasta olanlar var. Direnişle ilgili yol haritamızı hep birlikte belirleyeceğiz.”