Gündem

CHP'li belediye başkanı, tasarruf paketine destek veren işçilere 4 yıllık ikramiyelerini ödedi

"Haklarını ödeyemem"

10 Ağustos 2019 13:04

Tokat’ın Zile ilçesinin CHP'li başkanı Şükrü Sargın, 'tasarruf paketine' 4 aydır destek veren belediye personeline bir sürpriz yaptı. Başkan Sargın, zor durumda olan belediye için aylık bin 200 lira sosyal destek tazminatından feragat eden işçilerin 4 yıldır yatırılmayan ikramiyelerinin büyük bir bölümünü hesaplarına yatırdı.

Seçimlerin ardından belediyenin yaklaşık 5 milyon lira borcu olduğunu dile getiren Başkan Şükrü Sargın, mayıs ayında personelle bir araya gelerek personelden tasarruf yapmasını talep etmişti. Belediye çalışanları da başkanın bu talebine destek vermişti. Toplantıdan sonra belediye personeli bir karar alarak, ‘sosyal destek sözleşmesi’ kapsamında aylık ödenen bin 200 lira sosyal destek tazminatını, belediyenin ekonomik olarak sıkıntıda olmasından dolayı 1 yıl süreyle almayacaklarını Başkan Sargın’a bildirdi. Belediye personelinin bu davranışından dolayı duygulandığını dile getiren Başkan Sargın, herkesin taşın altına elini koyduğunu söyleyerek, “Belediyemizin ciddi borçları var. Bu borçlar ödenene kadar inşallah hep birlikte özveriyle çalışacağız” dedi.

Sözcü'den İsmail Akduman'ın haberine göre, kendisine destek olan personelinin anlamlı davranışını unutmayan Zile Belediye Başkanı Sargın, maddi sıkıntılar içerisinde olan belediyede 4 aydır uygulanan tasarruflar sonucunda elde edilen paranın bir kısmını çalışanlara dağıttı. Başkan Sargın, Kurban Bayramı nedeniyle personelin 2015 yılından kalan ikramiyelerini de ödedi.

"Haklarını ödeyemem"

Göreve geldiği günden itibaren ciddi tasarruf yaparak sıkıntıda olan belediye bütçesini düzeltmeye çalıştığını belirten Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın, “Bu çalışmamızda belediye personel arkadaşlarımızın hakkını asla inkar edemem. Kısıtlı imkanlarımız ile adeta sinekten yağ çıkarıyoruz. Biz de bayram öncesi küçük de olsa personel arkadaşlarımıza katkı sağlamak için 2015'ten bugüne alamadıkları ikramiyelerinden bir miktar ödeme yaptık. Çok daha fazlasını hak ediyorlar” diye konuştu.