Gündem

CHP'li Başarır'dan "Bürokrasiyi alaşağı ederiz" diyen Bakan Nebati'ye tepki: Ucube sistemin kanunsuz bakanları

17 Mart 2022 15:27

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati’nin, “Gerekirse bürokrasiyi alaşağı ederiz, arkamızda Cumhurbaşkanımız var” açıklamasına sert bir dille eleştirerek, “Ucube sistemin kanunsuz bakanları” değerlendirmesinde bulundu.

Başarır, “Yabancı yatırımcıyı ülkeye çekeceksen hukuk güvenliği, hukukun üstünlüğü ve hukuk devleti ilkelerini egemen kılacaksın. Bürokrasiyi alaşağı etmek ne demek? Bu ucube sistem zaten bürokrasiyi alaşağı etti, darmadağın etti. Devlette hiyerarşi, liyakat ortadan kalktı. Bu ülkenin tamamen saraya bağlı yargıçları, işlevini yitirmiş bir parlamentosu, AKP'nin bir il başkanı, ilçe başkanı gibi davranan kaymakam ve valileri var. Bürokrasi zaten kalmadı. Bu ülkenin bir bakanı siz gelin biz bürokrasiyi yani yasayı, anayasayı bir kenara bırakırız diyorsa biz artık sözün bittiği yerdeyizdir” diye konuştu.

TIKLAYIN | Bakan Nebati'den yabancı yatırımcılara: Bürokrasiyi alaşağı ederiz, arkamızda Cumhurbaşkanımız var rahat olun, mevzuatı da değiştiririz

"Ülkeyi şirket gibi yönetiyorlar"

Sözcü'nün haberine göre, bürokrasinin kırtasiyecilik anlamı taşımadığını belirten CHP'li Başarır, şunları söyledi:

“Neo-liberal politikalar çerçevesinde ülkeyi şirket gibi yönetme anlayışı bu ülkeyi bu noktaya getirmiştir. Bürokrasi devletin tam olarak kendisidir. Bürokrasi hantallık değildir, bürokrasi yöntemli bir iş bölümü çerçevesinde kanuna, anayasa uygunluğun teminatıdır.

Bir bürokratın yetişmesi için devlet, senelerce bürokratını eğitir, sistemi öğretir. Eğer ki ülkeye yabancı yatırımcı çekmek istiyorsanız hukukun temel ilkelerini uygulamanız gerekmektedir. Mevzuatı değiştirmek, bürokrasiyi alaşağı etmek iş bilmezliktir. Siz şirket değil, devlet yönetiyorsunuz ama onu da beceremiyorsunuz!”