Gündem

CHP'li Barut: AFAD sadece kira değil ihtiyaç ve taşınma yardımını da yapmıyor

Arşiv

12 Haziran 2024 15:02

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından depremzedelerin mağdur edilmesine sert tepki gösterdi. Daha yeni depremzedelerin kira yardımını kesen AFAD'ın şimdi de deprem mağdurlarına ödendiği duyurulan 10 bin liralık acil ihtiyaç ve 15 bin liralık taşınma yardımını hala ödemediğini bildiren Barut, "Depremde halkımızı yalnız ve sahipsiz bırakanlar şimdi de 10 bin liralık ihtiyaç yardımını ve 15 bin liralık taşınma yardımını vermeyerek depremzedelere bir darbe daha vurdu" dedi.

"AFAD ödeme yapmıyor"

Türkiye'de Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından depremzedelere verilen kira desteğini sona erdiren AFAD tartışmaları sürürken, AFAD Başkanlığı'nın "Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" kabul edilen 11 ilde çok sayıda depremzedeye 10 bin liralık acil ihtiyaç yardımı ile 15 bin liralık taşınma yardımını da yapmadığı ortaya çıktı. Adana dahil çok sayıda kentte evleri az, orta ve ağır hasarlı olan deprem mağduru AFAD İl Müdürlükleri'ne başvurusunu tekrar yaparken, ödemenin AFAD Başkanlığı'nca hesaba yatırılması gerektiği ancak depremin üzerinden çok zaman geçmesine rağmen hala ödeme yapılmadığı ortaya çıktı.

Adana dahil bir çok ilde afetzedelerin acil ihtiyaçlarının karşılanması için ödeneceği duyurulan 10 bin lirayla, 15 bin lira tutarındaki taşınma yardımının yapılmadığını bildiren Barut, "AFAD İl Müdürlükleri tespiti yapıp durumu üst yönetime bildirirken, AFAD Başkanlığı'nın ödeme yapmaması kabul edilemez. Örneğin Adana'da az hasarlı raporu verilen bir apartmanda 10 bin liralık yardım bazı apartman sakinlerine ödenirken bazılarına ödenmedi. Hakkını isteyen depremzedelere AFAD Başkanlığı cevap vermiyor. Depremzedeleri sahipsiz ve yalnız bırakanlardan açıklama bekliyor, yanlışın düzeltilmesini ve sorunların tümüyle aşılmasını istiyoruz!" diye konuştu.


TIKLAYIN - SMS ile duyuruldu; depremzedelerin kira yardımı kesildi: "9 kemiğim kırıldı, çalışamıyorum; ne yapacağım?"

TIKLAYIN - AFAD duyurdu: Depremzede kiracılara kira yardımı kesiliyor