Gündem

CHP'li Arık: Erciyes Anadolu Holding'e atanan kayyımın CEO'su 20 milyon Euro'yla kayıp

16 Haziran 2022 08:42

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Boydaklar'a ait olan ve FETÖ’den el konan Erciyes Anadolu Holding şirketine atanan kayyım yönetiminin CEO'su Ertunç Laçinel'in 20 milyon Euro'yla kayıplara karıştığını iddia etti.

Sözcü'nün haberine göre, CHP'li Arık, Kayseri'de TMSF'ye devredilen, Erciyes Anadolu Holdingi Meclis'te gündeme getirdi ve şunları söyledi:

“Şirketin başına 2016 yılında 5 kişiden oluşan bir kayyım heyeti atandı, kayyımın başına da ‘Ertunç Laçinel' isminde biri getirilir. Şimdi, Laçinel nerede? Kayseri'nin 20 milyon Eurosu nerede? 2018'de Başbakan Binali Yıldırım'a Laçinel'i sordum, 4.5 yıldır yanıt bekliyorum. Ama 20 milyon Euroyla kayıp. Holding ise AKP emrinde ve onlar nereye, ne kadar para derse, oraya harcanıyor. Turkuaz medyaya milyonlarca dolar para aktarılmış ama tarafsız yayıncılık yapanlara tek kuruş yok. Holding, AKP'nin arka bahçesi gibi yönetiliyor.”

"Kayyım atama yetkisi TMSF'ye bırakıldı"

İyi Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş da “FETÖ'ye aidiyeti, iltisakı nedeniyle yönetimine el konulan şirketlere kayyım atama yetkisi TMSF'ye bırakıldı. Bugün itibarıyla TMSF'nin kayyımlık yaptığı şirket sayısı 682'dir. Yaklaşık 46 bin çalışanın olduğu, aktif büyüklükleri 70.3 milyar lira seviyesindeki bu şirketlerin nasıl yönetiliyor? Bu şirketlerde tüyü bitmemiş yetimin hakkı var” açıklaması yaptı.