Gündem

CHP'li Antmen PTT’nin reklam verdiği kurumları sordu; Bakan Karaismailoğlu yanıtsız bıraktı

23 Aralık 2022 09:10

CHP Milletvekili Alpay Antmen, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanıtlaması istemiyle hazırladığı önergede, PTT’nin reklam verdiği kurumların hangileri olduğunu ve idarenin hangi belediyelerden reklam panosu kiraladığını sordu. 

TBMM Başkanlığı’na 21 Aralık’ta iletilen Karaismailoğlu imzalı yanıtta, şu ifadeler kullanıldı: “2017 Ocak-2022 Kasım ayı arasında PTT tarafından belediyelere ait reklam panoları, otobüs ve metrolara reklam verilmemiş olup, PTT hizmetlerinin yaygınlaştırılması ve marka bilinirliğinin artırılması amacıyla sadece dergi, gazete ve radyolarda reklamları yayımlanmıştır.”

Antmen'den tepki

Yanıtı değerlendiren CHP’li Antmen, şunları söyledi: “Böylesine bir kurumun zarar ettirilmesi için yalnızca becerisizlik yetmez. Mutlaka hukuka, mevzuata ve kanunlara aykırı işlemler yapılmış olması gerekir. Halkın vergileriyle çalışıp bu kadar geniş imkânlara sahip olan PTT'de çok büyük zararların oluşması da bir haksızlık ve yolsuzluk ekonomisinin sonucu. Reklam meselesinde bile yandaşlık yapılırsa elbet zarar kaçınılmaz.”

PTT "yeni konsept düzenlemesi" için, 1,2 milyar TL’lik rekor zarar açıkladığı 2019’da toplam 4 milyon 500 bin 340 TL’lik harcama gerçekleştirmişti. 2019 yılındaki rekor zarar ile öz kaynaklarının yarısını yitiren kurumda, zararın sorumlusu olarak gösterilen dönemin genel müdürü Kenan Bozgeyik’in, görevden alınmasına karşın müşavir kadrosunda PTT’de çalışmaya devam ettiği ve kurumdan maaş aldığı iddia edilmişti.