Politika

CHP'li Ağbaba'dan AKP Grup Başkanvekili Güler'in emekliye ek zam açıklamasına tepki: Bütçe imkanları fakir emekliye zammı düşünürken aklınıza geliyor

12 Ocak 2024 16:48

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, AKP Grup Başkanı Abdullah Güler’in emeklilerin ek zam beklentisi ile ilgili “Etki analizleri, bütçe imkanları, oransal manada artış değerlendirmesi Kabine'de önümüzdeki hafta değerlendirilir" sözlerine tepki gösterdi. Ağbaba, “Yandaşların vergisi affedilirken, israf yapılırken, üçer beşer maaş verirken, kamunun kaynaklarını israf ederken, savurganlık yaparken bütçe imkanları aklınıza gelmez. Fakir, açlık sınırının altında kalan emekliye zammı düşünürken gelir. Hem seçimden önce AKP’nin sözü var, Sayın Devlet Bahçeli’nin sözü var. Emekliye zam yapacağız diyorlardı, maalesef ocağın 15’i olmuş; emekliye zam yapılabilmiş değil. Bunun mücadelesini sürdüreceğiz” dedi.

TIKLAYIN - AKP'den emekliye ek zam açıklaması: Bugün ön görüşmeyi yaptık

CHP Malatya Milletvekili Ağbaba, AKP Grup Başkanı Güler’in emeklilerin ek zam beklentisi karşısında “bütçe imkanları”na işaret eden açıklamalarına tepki gösterdi. Ağbaba, şunları söyledi:

“Türkiye’nin birinci meselesi nedir diye soracak olursanız, kamuoyunun tamamı emeklinin durumunu söyler, emeklinin 7 bin 500 lira maaşını söyler. Sayın Abdullah Güler, AK Parti Grup Başkanı; diyor ki, önemli olan bütçenin durumu diyor. Emekliye gelince bütçenin durumu, ama 125 bin makam aracına gelince, bütçenin durumu akla gelmez.

Yandaşların vergisi affedilirken bütçenin durumu akla gelmez, israf yapılırken bütçenin durumu akla gelmez, üçer beşer maaş verirken bütçenin durumu akla gelmez, Sanayi Komisyonu’ndan ek bütçe geçirirken bütçe aklınıza gelmez, kamunun kaynaklarını israf ederken bütçe aklınıza gelmez, savurganlık yaparken bütçe aklınıza gelmez. Bütçe ne zaman aklınıza gelir? Fakir, açlık sınırının altında kalan emekliye zammı düşünürken aklınıza gelir. Hem seçimden önce AKP’nin sözü var, Sayın Devlet Bahçeli’nin sözü var. Emekliye zam yapacağız diyorlardı, maalesef ocağın 15’i olmuş; emekliye zam yapılabilmiş değil. Bunun mücadelesini sürdüreceğiz.

Sayın Abdullah Güler, emekliye zammı getirin; bir saatte Meclis’ten geçireceğiz. Samimiyseniz, emekliyi düşünüyorsunuz, getirin teklifinizi bir saatte Meclis’ten geçireceğiz.

"İki emekli arasında bu kadar haksız bir oran olmamıştı"

Bir dengesizlik daha var… Memur ve memur emeklisine yüzde 49 zam verildi. İşçi, Bağ-Kur emeklisine yüzde 37 zam verildi. Arada yüzde 12 fark var. Bunun da giderilmesi lazım. İki emekli arasında bu kadar ters orantı olmamıştı, iki emekli arasında bu kadar haksız bir oran olmamıştı. Tam yüzde 12 zam farkı var, bunun da mutlaka giderilmesi lazım."

Yıllardan beri gizlenen MİT mensupları; Cumhurbaşkanı eliyle, Adalet Bakanı eliyle bütün dünyaya servis edildi

Ağbaba ayrıca; MİT’in kuruluş yıldönümü programında çekilen ve MİT’in üst düzey yöneticilerin de olduğu fotoğrafların önce paylaşılması sonra da silinmesi hakkında da şunları söyledi:

“2020 yılında Libya’da hayatını kaybeden MİT mensupları ile ilgili haber yapıldı diye, iki gazeteci cezaevine atılmıştı MİT mensuplarının kimliği ifşa edildiği için. Sayın Cumhurbaşkanı geçtiğimiz günlerde MİT’te yapılan törende, MİT’in tüm üst düzey yöneticilerinin resimlerini servis etti. Adalet Bakanı bunu yayınladı. Sonradan bu resimler kaldırıldı. Maalesef, devletin Cumhurbaşkanı, devletin Adalet Bakanı; MİT’in üst düzey yöneticilerini bütün dünyaya ifşa etti. Tam da AKP tipi bir siyaset, AKP tipi, Recep Tayyip Erdoğan gibi bir yönetim. Gülmekten başka bir şey gelmiyor. Yıllardan beri gizlenen MİT mensupları; Cumhurbaşkanı eliyle, Adalet Bakanı eliyle bütün dünyaya servis edildi. Sözün bittiği nokta…”

TIKLAYIN - Barış Terkoğlu'ndan Erdoğan ve Bakan Tunç hesabından önce paylaşılıp sonra silinen MİT fotoğrafına: Madem hukuk herkes için sorumluları yargılayın!