Gündem

CHP kurmayları: Artık iktidar minderinde siyaset yapmayacağız

Özgür Özel, Meclis'teki ortak şehit bildirisine imza atmama sebeplerini açıklarken “Ezbere muhalefet yok” demişti

28 Aralık 2023 08:45

İki günde 12 askerin şehit haberinin gelmesinin ardından Meclis’te imzalanan ortak bildiriye imza atmayan CHP’de kurmaylar, genel başkan Özgür Özel’in “Ezbere muhalefet yok” sözlerine, “Artık iktidar minderinde siyaset yapmayacağız” diyerek destek çıktı.

CHP lideri Özgür Özel, önceki gün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Meclis’te dört partinin ortak imzasıyla yayımlanan terör bildirisine karşı CHP’nin koyduğu tavırda geri adım atmadı. Şehitlerin ölümüyle ilgili detaylı bilgi almadıkça ve daha fazla şehit verilmemesi için yapılabilecekler konuşulmadıkça tavır değişikliğine gitmeyeceklerini söyleyen Özel, “Artık ezbere muhalefet yok” vurgusunu yaptı.

TIKLAYIN - Özgür Özel, ortak şehit bildirisini neden imzalamadıklarını açıkladı, iktidara sorular yöneltti: Bir grup askerimiz terör örgütünün elinde mi?

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, CHP’nin bundan sonraki süreçte de benzer bir muhalefet tarzı yürüteceğini belirten parti kurmayları, “CHP’nin artık iktidarın istediği çizgide giden bir muhalefet yapmayacağını” söylüyor. Bugüne kadar CHP ortak bildirilere imza atsa bile partinin iktidar tarafından terörle suçlandığını anımsatan partililer, “Üstelik sadece bununla da kalmadılar, son seçimde sahte videolarla bizi terörle işbirliği yapıyor gibi gösterdiler. Biz cumhuriyeti kuran partiyiz, federasyonu savunanlarla ittifak yapan bizler değiliz. Biz 12 şehidimizle ilgili sorularımızı sormaya, varsa ihmali öğrenmeye çalışmaya devam edeceğiz. Artık iktidarın çektiği minderde siyaset yapmayacağız. Doğruları yapan, kendi yolundan giden, etkin bir muhalefet yapan bir CHP göreceksiniz” diyor.