Politika

CHP kurmayı: Biz kazandığımız anda devlette kimin hangi koltuğa oturacağı önceden belirlenmiş olacak 

Barış Pehlivan, Millet İttifakı'ndaki seçim sonrası için yapılan kadro hazırlıkları yazdı

24 Haziran 2022 07:58

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, Millet İttifakı’nda devletin önemli kurumlarına seçim sonrası kimlerin atanacağına dair bir plan olduğunu yazdı.

Pehlivan, "Merkez Bankası’ndan TRT’ye, hangi kuruma kimin getirileceğine dair olası isimler tartışılıyor. Hatta bunun için Kemal Kılıçdaroğlu’nun 'onurlu bürokrat' dediği ve devlette şu an görev yapan bazı kişilerle görüşmeler de yapılıyor. AKP döneminde suça bulaşmamış, hükümetin değil devletin adamı olmuş isimlerin deneyimlerinden nasıl yararlanılabileceği üzerinde çalışılıyor. Belki haberleri yok ama onların seçim sonrası oluşturulacak yeni yapılanmada görevlerine devam etmesi de planlanıyor" ifadelerini kullandı. 

Pehlivan, "Dahası, çürüyen devletin nasıl yeniden ayağa kaldırılacağına dair, bizzat çürümeye tanık olan yani devlette aktif olarak çalışan bazı isimlerden destek de alınıyor. Yani Millet İttifakı iktidara gelirse çıkarılacak kanunlar için 'içeriden' öneriler geliyor. Kim onlar, diye sorduğumda 'Ağırlıklı olarak ekonomi bürokrasisindeki yöneticiler' deniyor" dedi. 

Pehlivan, bir CHP kurmayının, 'Biz kazandığımız anda kimin devlette hangi koltuğa oturacağı önceden belirlenecek, yani kaos olmayacak' dediğini aktarırken, "Ağırlıklı görüş o isimlerin seçim sonrası açıklanması olsa da Demokrat Parti, 'Bazı kritik kadroların seçimden önce ilan edilmesi gerek' diye düşünüyor" diye yazdı.

Yazının tamamı için tıklayın.