Gündem

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Kaya: CHP başka Narin’ler olmasın diye bu konuyu titizlikle takip edecek

Göreve gelir gelmez İstanbul Sözleşmesi'ni tekrar imzalayacağız

14 Eylül 2024 14:24

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya, "CHP, çocuk cinayetlerinin, kadın cinayetlerinin, istismarlarının şiddetlerinin hiçbir şekilde sıradanlaştırılmasına olağanlaştırılmasına müsaade etmeyecek; bir kalemde çıktıkları İstanbul Sözleşmesi'ni tekrar imzalayacağız. Göreve gelir gelmez ilk yapacağımız işlerden biri bu olacak. Buradan ilan ediyorum; CHP ciddiyetle, titizlikle başka Narin’ler olmasın, başka çocukların, başka kadınların başka insanların hayatları söndürülmesin diye bu konuyu ciddiyetle takip edecek" dedi.

CHP’nin kuruluşunun 101'inci yıl dönümü dolayısıyla Samsun’a gelen CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya, Samsun il Kadın Kolları örgütünün organize ettiği "101. Yılda 101 Işık Tutan Kadın" sergisini açtı. Konuşmaların ardından ise Kaya, partiye üye olan kadınlara rozet taktı.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya da yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

"Göreve gelir gelmez İstanbul Sözleşmesi'ni tekrar imzalayacağız"

"Göreve geldiğimizden bu yana aslında AKP iktidarının tüm zamanları boyunca bilhassa da İstanbul Sözleşmesi'nden bir kalemde hukuksuzca çıkmalarının ardından çılgınca artan, fütursuzca artan, günümüzde de katliama dönüşen kadın ve çocuk katliamlarından bahsetmek istiyorum. Türkiye gündemimiz artık bununla meşgul. Minicik bir yavru bundan haftalar önce kayboldu. Birkaç gün sonra büyük umutlarla bulunabileceği umudu yükseldi ama bundan birkaç gün önce minik Narin'in cansız bedenine ulaşıldı. Narin’imize üzülürken diğer yandan Sıla bebeğin haberini aldık. Sıla Bebeğin haberini alırken bir yandan Elâzığ’dan bir haber geldi. Zaten göreve gelmemizden bu yana kadın katliamı hem de hunharca, canice katledilen kadın haberleri Türkiye'mizin gündeminden hiç düşmüyor. Tabii ki bunların olağanlaştırılmasına, kadın ve çocuk katliamlarının canice ve hunharca işlenen bu cinayetlerin sıradanlaştırılmasına, olağanlaştırılmasına birtakım gazete haberleriyle bir takım medyatik söylemlerle sıradanlaştırılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Buradan bunun böyle bilinmesini istiyoruz.

Narin'imizin araması ciddiyetle, titizlikle yapılıyor mu?

CHP, çocuk cinayetlerinin, kadın cinayetlerinin, istismarlarının şiddetlerinin hiçbir şekilde sıradanlaştırılmasına olağanlaştırılmasına müsaade etmeyecek; bir kalemde çıktıkları İstanbul Sözleşmesi'ni tekrar imzalayacağız. Göreve gelir gelmez ilk yapacağımız işlerden biri bu olacak. Kıymetli dostlar, iktidara yürüdüğümüz bugünlerde, 'geçim yoksa seçim var' dediğimiz bugünlerde hepimize büyük işler düşüyor. Bir yandan halkın nabzını sokakta, pazarda, çarşıda, esnafla, mahallede, komşuyla tutmaya devam edeceğiz. Diğer yandan da toplumdaki tüm mazlumların, tüm mağdurların sesi olacağız. İki defa Diyarbakır'daydık. İlkinde neler oluyor burada? Narin'imizin araması ciddiyetle, titizlikle yapılıyor mu? Bunun takibatını yapmak üzere oradaydık. Daha sonra da Narin'imizin cansız bedenin bulunması sonrasında da adli takibatın, hukuki işlemlerin ne derecede, nasıl yürüdüğünü bizatihi görmek, gözlemlemek üzere partimizin hukukçu milletvekilleriyle Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel'in görevlendirmesiyle tekrar Diyarbakır'daydık. Buradan ilan ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi ciddiyetle, titizlikle başka Narin’ler olmasın, başka çocukların, başka kadınların, başka insanların hayatları söndürülmesin diye bu konuyu ciddiyetle takip edecek."