Gündem

CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı'nın "100 kişi alınıyorsa işe, 35 CHP, 15 İYİ Parti, 15 diğerleri, 20-25 de İBB kariyer" sözleri tepki çekti

30 Ocak 2021 07:52

CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas, CHP İBB grubunda mevsimlik işçi alımlarında verdiği, "100 kişi alınıyorsa işe, 35 CHP, 15 İYİ Parti, 15 diğerleri, 20-25 de İBB kariyer üzerinden gidiyor. Süreç bu şekilde" örneği sosyal medyada tartışma konusu oldu.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Grubu’nun 18 Ekim’deki bilgilendirme toplantısında, mevsimlik işçilerin hangi partiden olduğuna göre alımıyla ilgili CHP’lilerin yaptığı konuşmalar sosyal medyada gündem oldu. Toplantının videosunu sosyal medya hesabından paylaşan AKP İBB Meclis Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, “İBB Başkanı’nın liyakatten ne kastettiğini biz zaten biliyorduk” dedi

"Doğru bildiğimiz yanlışlar var"

CHP’li İBB Grup Sözcüsü Tarık Balyalı o toplantıda şunları söylemişti:

“Şimdi bazen doğru bildiğimiz yanlışlar var. Mesela ben de bilmiyordum, süreç içinde öğrendim. Mesela kış bakım çalışmaları var. Ya da cankurtaran gibi mevsimsel 3 aylık, 4 aylık işçiler var. ‘Yav, 3 aylık işe niye bizim örgütümüzden adam girmiyor’ falan diye hepimiz birden bağırdık. Ama şöyle bir hukuki meselesi var. Özellikle bu tür mevsimsel işçilerde önceki yıllardan gelenlerin çalışmasının devam mecburiyeti var. Kanun böyle, onlar devam edecek."

"100 kişi alınıyorsa işe, 35 CHP, 15 İYİ Parti, 15 diğerleri"

Aynı toplantıda Balyalı’ya yanıt veren CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas’ın, İBB’ye nasıl işçi aldıklarına ilişkin şu sözleri dikkat çekti:

“Çoğu arkadaşımız, ilçe başkanlarımızı her şeyi biliyor ama sizler bilmiyorsunuz. 100 kişi alınıyorsa işe, 35 CHP, 15 İYİ Parti, 15 diğerleri, 20-25 de İBB kariyer üzerinden gidiyor. Süreç bu şekilde.”