Gündem

CHP, İmamoğlu için destek kampanyası başlattı

"Kişi başı 20 TL tutarında bir bağış tüm gönülleri fethetmeye yetecektir"

09 Mayıs 2019 12:53

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), YSK'nın İstanbul seçimlerini yenileme kararının ardından yeniden aday gösterdiği Ekrem İmamoğlu için para yardımı kampanyası başlattı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, YSK'nın İstanbul seçimlerini iptal ettiği 6 Mayıs'ta parti hesaplarına vatandaşların "Demokrasi için" ve "Her şey çok güzel olacak" mesajlarıyla para yardımı yapmaya başladığını açıkladı. CHP'li Kuşoğlu Genel Merkezi arayan vatandaşarın bir kampanya yapılmasını istediğini belirterek, bu kapsamda bir kampanya başlattıklarını belirtti.

Kampanya metninde şöyle denildi:

"YSK'nın aldığı akıl ve hukuk dışı kararla İstanbul'da 23 Haziran 2019 Pazar günü yeniden seçime gidiyoruz. Seçmen iradesine yönelik bu büyük haksızlığın başka bir boyutu daha var: 23 Haziran seçiminde partiler Hazine yardımı alamayacak. İktidar partisi için bunun hiç önemi yok ama gücünü halktan alanlar için ciddi bir engel.

Bu durumun farkında olan binlerce vatandaşımız İmamoğlu Seçim Kampanyası'na bağışta bulunmak istediklerini ısrarla belirtiyorlar. Her birine yürekten teşekkür ediyoruz. Bu sıcak dostluk ve dayanışma talepleri doğrultusunda kampanya için banka hesap numaraları belirlenmiş ve bağış süreci başlatılmıştır.

Yapılacak bağışın hiç kimse için yük olmamasını diliyoruz. Kişi başı 20 TL tutarında bir bağış tüm gönülleri fethetmeye yetecektir" 

İmamoğlu'ndan bağış uyarısı

Sosyal medyadan açıklama yapan Ekrem İmamoğlu, "Cumhuriyet Halk Partisi’nin başlatmış olduğu bu kampanyaya siz de destek olabilirsiniz. Başka hesap bilgilerinin yer aldığı paylaşımlara da lütfen itibar etmeyiniz." dedi.