Gündem

CHP ile iş birliğini görüşecek İyi Parti’de kim ne diyor?

04 Aralık 2023 07:09

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP’nin yerel seçimlerde bölgesel iş birliği teklifini görüşeceği partisinin genel idare kurulu toplantısı öncesinde bazı kurmaylarla bir araya geldi. Edinilen bilgiye göre bu toplantıda Cihan Paçacı işbirliği yapılmasını savunurken, Koray Aydın ise karşı çıktı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, genel başkan seçildikten sonra ilk kez ziyaret ettiği İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e 31 Mart seçimleri için seçim işbirliği önerisi götürmüştü. Akşener ise öneriyi GİK’in onayına sunacağını belirterek, “Biz, MHP’nin aksine, demokratik bir partiyiz. Geçmişte ‘masaya otur veya kalk’ diyen de GİK’ti. O yüzden GİK ne derse onu yapacağım” yanıtını vermişti.

Cumhuriyet’in haberine göre, İYİ Parti TBMM Grup Başkanı Koray Aydın, işbirliğinin partiye zarar verebileceğini dile getirdi. Aydın, şimdiye kadar İYİ Parti’nin seçimlere 81 ilde kendi adaylarıyla katılacağı yönünde, işbirliği yapılmayacağı yönünde söylemle kamuoyuna çıkıldığını anımsattı. İşbirliği istemeyenlerin tamamı mevcut söylem ile işbirliği yapılmasının tutarsızlık oluşturacağı ve kamuoyunda bunun geri tepeceği yönünde görüş belirttiler.

GİK üyesi Bilal Uzun, bu yöndeki düşüncelerini sosyal medyadan da paylaşmıştı. Uzun, “Net karar ve beyanlardan sonra bu noktadan geri dönüşün tahribatı büyük olacaktır. Bir itiraz vardıysa iki aydır edilmeliydi, bu derece sert tonda açıklamalar olmamalıydı. Bir iddia koyduk ve onun arkasında durmak zorundayız” dedi.

Toplantıda Cihan Paçacı’nın ise CHP ile işbirliği yapılması gerektiği yönünde görüş belirttiği öğrenildi. Paçacı’nın muhalefetin ve İYİ Parti’nin genel durumunu da değerlendirerek bu sonuca vardığını açıkladığı öğrenildi.

Toplantıda işbirliği isteyenlerin çoğunlukta olduğu belirtilirken Akşener’in yalnızca dinlemekle ve not almakla yetindiği dile getirildi.