Politika

CHP Genel Merkezi’nde bu kez kutlama var

Her seçimde ışıkları erkenden kapanan CHP Genel Merkezi’nde bu kez coşku var

01 Nisan 2019 01:07

Uzun yıllardır her seçimde büyük hüsran yaşayan CHP’de, Ankara’da Mansur Yavaş’ın seçimi kazandığının neredeyse kesinleşmesi, İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nun kazanabileceği yorumlarının yapılması, Antalya, Mersin, Adana, Kırşehir gibi kentlerde alınan başarılı sonuçlar alınması büyük coşku yarattı. Her seçimde ışıkları erkenden kapanan CHP Genel Merkezi’ne doğru şarkılar ve marşlarla yürüyen CHP’liler, genellikle AKP’deki balkon konuşmasını dinledikleri saatlerde bu kez kutlamaya hazırlanıyor.

CHP’liler, seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından temkinli bir beklemeye geçti. Hemen her seçimde olduğu gibi AKP ve MHP’nin oylarının çok yüksek, muhalefetin oylarının Anadolu Ajansı tarafından çok düşük gösterilmesi, ilk saatlerde “sandık başından ayrılmayın” uyarılarına yol açtı.

Saatler ilerledikçe Mansur Yavaş’ın Ankara’da önce AKP adayı Mehmet Özhaseki’yi geçmesi, sonra da farkı açması üzerine, CHP’liler, Genel Merkez’e doğru araçlarıyla yola çıktı. CHP’liler, parti bayraklarıyla, marşlar söyleyerek CHP Genel Merkezi’ne geldiler.

Uzun yıllardır her seçimde ışıkları erkenden kapatılan, sessizliğe bürünen CHP Genel Merkezi, partililerin gelmesiyle, bu kez kutlamaya hazırlanıyor. CHP yönetimi ise özellikle İstanbul’dan gelecek sonuca odaklanmış durumda.