Gündem

CHP Fatih Belediye Başkan Adayı Mahir Polat, "Elektrik kesintisi haberleri geliyor" demişti; BEDAŞ'tan açıklama geldi

BEDAŞ, konuyla ilgili olarak "Alınan önlemler sonucunda seçim boyunca hizmet bölgemizde herhangi bir enerji sıkıntısı yaşanmadığını bir kez daha ifade eder, durumu kamuoyunun bilgisine sunarız" açıklamasında bulundu

31 Mart 2024 21:44

CHP Fatih Belediye Başkan Adayı Mahir Polat, okullardan elektrik kesintisi haberleri geldiğini duyurmuştu. BEDAŞ, konuyla ilgili olarak "Alınan önlemler sonucunda seçim boyunca hizmet bölgemizde herhangi bir enerji sıkıntısı yaşanmadığını bir kez daha ifade eder, durumu kamuoyunun bilgisine sunarız" açıklamasında bulundu. 

CHP Üsküdar Belediye Başkan Adayı Polat, Fatih'teki okullardan elektrik kesintisi haberleri geldiğini söyleyerek "Okullardan elektrik kesintisi haberleri geliyor, vYüksek Seçim Kurulu'nu ve vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyorum" demişti. 

TIKLAYIN - CHP Fatih adayı Mahir Polat vatandaşları duyarlı olmaya çağırdı: Elektrik kesintisi haberleri geliyor

BEDAŞ'tan açıklama

BEDAŞ, konuya ilişkin olarak açıklamada bulundu. BEDAŞ'ın açıklaması şöyle: 

"Sosyal medyada 'Fatih'te bazı okullarda elektrik kesintisi yaşandığına' yönelik haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

31 Mart Pazar günü itibariyla Istanbul Avrupa Yakasında Fatih ilçesi dahil hiçbir bölgede seçim güvenliğini etkileyen elektrik kesintisi yaşanmamaktadır.

Türkiye genelinde gerçekleştirilen yerel seçimlerde enerji sıkıntısı yaşanmaması için haftalar önce gerekli tedbirlerini alan şirketimiz, bu kapsamda istanbul Avrupa Yakasında seçim günündeki tüm planlı kesintilerini iptal etmiş ve sahadaki personel sayısını artırmıştır.

Alınan önlemler sonucunda seçim boyunca hizmet bölgemizde herhangi bir enerji sıkıntısı yaşanmadığını bir kez daha ifade eder, durumu kamuoyunun bilgisine sunarız."