Gündem

CHP Erzurum İl Başkanı'ndan Atatürk'e hakaret eden verem hastası dönerci hakkında şikayet: Halk sağlığını hiçe sayıyor, cezalandırılmalı

13 Kasım 2023 19:30

T24 Haber Merkezi

CHP Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret ettiği gerekçesiyle cumartesi günü gözaltına alınan ve daha sonra da tutuklanan ve "verem" sebebiyle tahliye edilen dönerci Mustafa Atmaca hakkında Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulundu. Şikayette, Atmaca'nın müşterilerin sağlığını hiçe saydığı gerekçesiyle cezalandırılması talep edildi.

Eş, Atatürk'e hakaret eden dönerci Mustafa Atmaca hakkında cezalandırılması talebiyle şikayette bulundu. Atmaca, tutuklamaya karşı yapılan itirazda kendisinin verem hastası olduğunu ve tedavisinin devam ettiğini söylemiş, verem hastalığını gerekçe gösterilerek tahliye edilmişti.

Şikayet dilekçesinde Atmaca'nın işletmecisi olduğu lokantada yiyecekleri bizzat kendisinin hazırladığı, imal sürecinin et kesme, servis ve pişirilme süreçlerinde bizzat kendisinin olması sebebiyle yiyecek ve besinlerle yakın temasının olduğunun açık olduğuna yer verildi. 

"Şüphelinin taşıdığı hastalık olan verem diğer adıyla tüberküloz hastalığı; bulaşıcı bir hastalık olup, kişinin öksürmesi, hapşırması ve konuşması ile havaya karışan basillerle bulaşmaktadır. Hal böyleyken, şüphelinin yukarıda bahsedilen paylaşımlarından da görüldüğü üzere maske ve benzeri hiçbir tedbir almaksızın lokantayı işletmesi ve ürünlerle bizzat temas ederek, imal etmesi kişilerin sağlığını tehlikeye atmaktadır" ifadelerinin yer aldığı şikayette şüphelinin, müşterilerinin sağlığını hiçe sayarak tehlikeye atmış olduğu ve cezalandırılması gerektiği yer aldı.

TIKLAYIN | Atatürk'e hakaret eden dönercinin 'verem hastalığı' gerekçesiyle serbest bırakılmasına tepki: "Verem hastası ve gıda sektöründe!"