Gündem

CHP, Ebrar Karakurt'un adının bir caddeye verilmesi için önerge sundu

11 Eylül 2023 15:53

CHP, Avrupa Şampiyonu olan Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın başarılı oyuncusu Ebrar Karakurt’un isminin Balıkesir'in Susurluk ilçesinde bir caddeye verilmesi için önerge sundu.

Ebrar Karakurt'un ismi Balıkesir'de caddeye verilmek isteniyor. Bunun için de Belediye Meclisi'ne önergede bulunuldu.

Ebrar Karakurt Caddesi 

Haberport'un aktardığına göre, 4 Eylül'de CHP'li Susurluk Belediye Meclisi üyesi Murat Kula, Susurluk kentinde uygun bir cadde veya bulvara Balıkesirli olan başarılı voleybolcu Ebrar Karakurt'un isminin verilmesini önerdi.

"Konuyu takip etmeye devam edeceğiz"

Kula, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"Tabii ki hepsinin bu zaferde büyük rolü var ama bizim için bir kişi diğerlerinden daha önemli. İlçemizde bir sokağa hemşehrimiz Ebrar Karakurt'un adını vermek istiyoruz. En çok saldırıya uğrayan, en çok yorulan isim oydu ama her türlü zararlı kampanyaya rağmen dimdik ayakta kaldı, çok oynadı ve ay yıldızlı bayrağımızı gururla Avrupa'da dalgalandırdı. Bu konu ilgili komisyona havale edildi, biz de bu konuyu takip etmeye devam edeceğiz."

Sosyal medya paylaşımları ve cinsel yönelimi nedeniyle hedef gösterilen Karakurt, son olarak kendisine hakaret eden "Abdulhamid" adlı takipçisine, "Boş yapma Abdulhamid" diyerek yanıt vermişti.