Gündem

"CHP Deprem İletişim Merkezi'ne gelen 45 bin çağrının yüzde 65'i yardım talebi"

16 Şubat 2023 14:54

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından partide kurulan Deprem İletişim Merkezi'ne yaklaşık 45 bin çağrı geldiğini bildirdi.
 
Akın, yaptığı yazılı açıklamada, depremin ilk günlerinde koordinasyon eksikliği yaşandığını ifade etti. Deprem felaketinde iletişim kurmanın önemini işaret eden Akın iletişimsizlik ve koordinasyon eksikliğinin adeta artçı deprem etkisi yarattığını belirtti.
 
"Ses geliyor çağrıları artık gelmiyor"
 
İletişim hattına gelen telefonlardan yardımların ulaştırılamadığının gözlemlendiğini aktaran Akın, "Bugün itibarıyla yaklaşık 45 bin çağrı aldık. Bu çağrıların en başında yüzde 65 oranıyla yardım talebi geliyor. Çağrıların yüzde 15,5'i ise teyit edilmiş, 'enkazdan ses geliyor' çağrıları. Ne yazık ki son iki gündür ses geliyor çağrıları artık gelmiyor. Ulaşım talebi, konaklama talebi, kayıp ve cenaze hizmetleriyle ilgili vatandaşlarımızın taleplerini de aldık" dedi.
 
Akın, partisinin Deprem İletişim Merkezi'ne en çok çağrının yüzde 50 oranıyla Hatay'dan yapıldığını, bunu sırasıyla Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya ve Gaziantep'in takip ettiğini bildirdi.