Gündem

CHP’den 'seçmen kaydı bulamama' açıklaması: "Durum kontrolümüz altında"

"İkametiniz İstanbul'da değilse bile oy kullanabileceksiniz"

13 Mayıs 2019 16:09

Cumhuriyet Halk Partisi sosyal medyadaki "seçmen kaydımı bulamıyorum" paylaşımlarıyla ilgili olarak, "Bir şey yapmanıza gerek yok, durum kontrolümüz altında" açıklamasında bulundu.

CHP’nin YSK’daki temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu Sözcü’den Zeynep Gürcanlı'ya yaptığı açıklamada, İstanbullu seçmenlerin e-devlette kayıtlarını göremeseler dahi birşey yapmalarına gerek olmadığını, kayıtların siyasi partiler tarafından kontrol edilip gereğinin yapılacağını söyledi.

Yakupoğlu, 23 Haziran’da yapılacak seçimin “yeni bir seçim olmadığını”, “yenileme seçimi olduğunu” belirterek, 31 Mart’taki seçmen listelerinin geçerli olacağını vurguladı.

"İkametiniz İstanbul'da değilse bile oy kullanabileceksiniz"

Yakupoğlu, “İstanbul’da 23 Haziran seçimleri için 31 Mart’taki seçmen listesi geçerli olacak. Bu nedenle seçmen listeleri askıya çıkmayacak. 31 Mart'ta İstanbul'da oy kullanan vatandaş ikametgâhını İstanbul'dan alsa bile 23 Haziran'da oy kullanılabilecek. Buna karşılık, 31 Mart ile 23 Haziran tarihleri arasında 18 yaşını dolduran, askerliğini bitirip gelenler de, 31 Mart’ta listede olmadıkları için oy kullanamayacaklar” dedi.

Seçmen listesinde “artış olmasının mümkün olmadığını” kaydeden Yakupoğlu, “Ancak bazı eksilmeler olabilecek. Bunlar da 31 Mart ile 23 Haziran tarihleri arasında ölen ya da kısıtlı olduğu belirlenen seçmenler olacak” diye konuştu.

"Listeleri partiler kontrol edecek"

23 Haziran seçimlerinin bir “yenileme seçimi” olması nedeniyle, YSK’nın tüm seçmen listelerini siyasi partilere vereceğini, seçmen listesinde yanlışlık olup olmadığını siyasi partilerin kontrol edeceğini de belirten Yakupoğlu, “vatandaşın bir şey yapmasına gerek yok. İstanbullu seçmen, 23 Haziran’da da 31 Mart’ta oy kullandığı yerde, aynı numaralı sandıkta yeniden oy kullanacak” dedi.

Kaftancıoğlu: Oylarımıza sahip çıkacağız

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Sevgili İstanbullular. Seçmen listelerinde ‘adımız görünmüyor’ diye kaygılanmakta haklısınız. Çünkü her şeyi yapabileceklerini biliyoruz. Ancak rahat olun aynen 31 Mart öncesinde olduğu gibi tüm detayların yakın takipçisiyiz bir kez daha oyunlarını bozarak oylarınıza sahip çıkacağız” yorumunda bulundu.