Politika

CHP'den Mehmet Nuri Ersoy'a tepki: Doğayı, Kültür ve Turizm Bakanı'ndan kim koruyacak?

"Bakan, kamu kaynaklarını kendi otellerine yatırım yapmak için kullanıyor"

09 Şubat 2024 11:05

CHP Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un ortağı olduğu şirketin Bodrum'da yapımına başladığı otelle ilgili yazılı açıklama yayınladı.

"Sorumlusu olduğu değerleri göz ardı etmektedir"

Adem, açıklamasında Bakan Ersoy'un sit alanlarında ticari bir işletme açma çabasının, korumakla yükümlü olduğu kültürel değerleri ihlal edildiğini belirtti ve şöyle devam etti:

"Öncelikle, bir kültür bakanının asıl görevi, ülkenin tarihi ve kültürel mirasını korumak ve geliştirmektir. Ancak, sayın bakanın ticarete olan yoğun ilgisi, bu görevini tam anlamıyla yerine getirmesine engel teşkil ediyor. Bilindiği üzere, Bakan Ersoy'un hissedarı olduğu bir şirket, hazineye ait orman arazisini, başında olduğu Bakanlıktan otel yapmak için talepte bulunmuş, izin de verilmişti.

Kendi bakanlığından tahsis edilen Bodrum'da ki araziye inşa etmeye başladığı otelin arazisi aynı zamanda 'orman alanı' ve 'önemli doğa alanı'nda kalan proje sahası 2'nci derece doğal SİT, 3'üncü derece arkeolojik SİT özelliğine sahipti. Ayrıca, uzmanların belirttiğine göre, proje sahasında Hellenistik Kule Yapısı ve tescilli eserler bulunuyor. Bu alanlar, özenle korunması gereken doğal ve kültürel değerlerdir ve ticari amaçlarla kullanılmaması anayasanın da amir hükmüdür."

"Bakan, adaletsizlik duygusunu arttırmaktadır"

"Bütün bu alanların korunarak kullanılmasını sağlamakla yükümlü bir bakanlığın başına otelcilik yapan bir kişiyi getirdiğinizde, sorunu çözmesi gereken kişi bizzat sorunun nedeni olabilmektedir. Ancak asıl önemlisi, bu tür çarpıklıkları denetleyip üzerine gidecek, sorunu çözecek bir yönetim mekanizmasının da ortadan kalkması büyük bir soruna işaret ediyor.

Birçok vatandaşımız, geçim sıkıntısı çekerken, Bakanın kendi çıkarlarına odaklanması, adaletsizlik duygusunu da artırmaktadır. Kamu kaynaklarının kendi otellerine yatırım yapmak için kullanılması, halk arasında büyük bir tepkiyle karşılanmaktadır."

 

TIKLAYIN -  Kültür Bakanı'nın ortağı olduğu şirket SİT alanına otel yapmakta ısrarcı