Gündem

CHP’den İmamoğlu açıklaması: Hukuksuz davalarla hiçbirimize bir milim geri adım attıramazlar

"İstanbul'u kazandık, Türkiye'yi de kazanacağız"

14 Aralık 2022 15:23

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 4 yıl 1 aya kadar hapis istemiyle yargılandığı dava için "Tam bir ‘ahmak’ davası" nitelendirmesi yaparak, “Genel Başkanımıza kadar hiçbirimize bir milim dahi geri adım attıramazsınız, bu dayanaksız, haksız, hukuksuz davalarla soruşturmalarla. Şimdi 16.00’yı bekleyeceğiz” dedi.    

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, 13 bin oy farkla kazandığı 31 Mart 2019 yerel seçimlerinin iptal edilmesi üzerine yaptığı basın açıklamasında “YSK Başkanı’na ve üyelerine hakaret ettiği” iddiasıyla 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davaya, savcının mütalaasını tekrar etmesi sonrası saat 16.00’ya kadar ara verildi. Bu sırada adliye önünde basın açıklaması yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek şunları söyledi: 

Öncelikle böyle bir ceza davasının görülmesi dahi başlı başına çok üzücü ve düşündürücü. Aslında burada İstanbul'un iradesi yargılanıyor. İstanbul'un iki kez seçilmiş Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu değil yalnızca yargılanan. Demokrasi yargılanıyor, seçmenin iradesi yargılanıyor. Tam bir ahmak davası gerçekten. Hani ‘ahmak’ tartışmaları yüzünden bu dava çıktı ya. İçişleri Bakanı bir açıklama yapıyor, zaten Cumhuriyet tarihinin en sorumsuz, basiretsiz içişleri bakanıyla karşı karşıyayız. Bir açıklama yapıyor, hakaret ediyor İmamoğlu’na, sayın İmamoğlu ona cevap verdiği için siyasi bir tartışma, böyle bir ceza davasına dönüşüyor.  

"İstanbul'u kazandık, Türkiye'yi de kazanacağız"

Neden? Çünkü korku çok büyük, İstanbul'u kazandık. Türkiye'yi de kazanacağız. Korku bu. Şimdi bugünkü duruşmada iki önemli tanık dinlendi. Genel Başkanımıza kadar, hiçbirimize bir milim dahi geri adım attıramazsınız bu dayanaksız, haksız, hukuksuz davalarla soruşturmalarla. Şimdi saat 16.00’yı bekleyeceğiz. Bakalım. Tabii ki avukatları değerlendirme yapacaklar, savunmalarını yapabilirler de yapmayabilirler de. Beraat kararı da çıkabilir, ceza da çıkabilir. Göreceğiz hepsini şimdi bir şey söylemek istemiyorum. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun dinlenmesini savunma avukatları, özellikle talep etti. Çünkü; bu davanın sebebi kendisi. Onun başlattığı bir tartışma. Onu da reddetti. Herhalde cesaret edemiyorlar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu mahkemeye çağırmaya. Ama şunu bir hukukçu olarak özellikle ifade etmek istiyorum. Hukukun iyi bir yanı vardır. Hukuk her şeyi sonuna kadar takip eder. Hiçbir şey kapanmaz. Hiçbir dosya kapanmaz. İşte bir ‘ahmak’ davasıyla karşı karşıyayız. Bu ülkeyi yönetenler, ülkeyi ne hale getirdi maalesef. Adaleti bitirdiler. Devletin temeli olan adaleti çürüttüler. Ama hiç kimse merak etmesin, biz milletimizin ferasetine güveniyoruz. Bizim milletimiz demokrasiye, adalete mutlaka sahip çıkacak.”  (ANKA)