Politika

CHP'de kritik PM; işte kulislerde konuşulan isimler

"CHP'nin İstanbul'da açıklamadığı 5 ilçe var"

02 Şubat 2019 15:00

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) kritik MYK sona erdi. Toplantının bitimiyle Parti Meclisi toplantısına geçilecek. Bugün PM'de 71 ya da 73 adayın açıklanması bekleniyor. CHP'de Parti Meclisi'ne sunulacak bazı isimler de belli oldu.

Hürriyet'ten Rıfat Başaran'ın paylaştığı iddialara göre, dün genel merkeze gelen CHP'li Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, parti yönetimine "Ben aday olmayacaksam Muammer Keskin olsun, kendisini desteklerim" dedi. Bunun üzerine konu Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) gündeme geldi ve Keskin'in aday gösterilmesinin Parti Meclisi'ne (PM) sunulmasına karar verildi.

CNN Türk Televizyonu'ndan Ünal Kaya da canlı yayında CHP kulislerde konuşulan aday isimleriyle ilgili şu bilgileri paylaştı:

"Ankara'nın açıklanmayan ilçeleri vardı. Büyük oranda bugün açıklanmasını bekliyoruz."

İstanbul adayları

CHP'nin İstanbul'da açıklamadığı 5 ilçe var. PM'de 5 ilçenin açıklanabileceği de Kılıçdaroğlu'nun bir ilçe için yetki talep edebileceği de konuşuluyor. 

Silivri'de Özcan Işıklar'ın yeniden oylamaya sunulmasına artık kesin gözüyle bakılıyor. Şişli'de ise Sarıgül'ün karşısına kimin çıkacağı netleşmeye başladı; Muammer Keskin...

Maltepe'de CHP lideri Kılıçdaroğlu, mevcut başkan Ali Kılıç'tan yana bir tutum sergiliyor. Ancak bugünkü oylamaya sunacak mı; yoksa kendisinin belirlemesi için yetki mi alacak, toplantı bitiminde belli olacak.

Küçükçekmece için 3 isim 

Küçükçekmece için üç isim ifade ediliyor. Kemal Çebi, Sedat Özkan, Şefik Oktan. Kemal Çebi'nin biraz daha ağırlık kazandığı ifade edilse de MYK değerlendirmeleri ve PM oylamalarında bu ismin de değişebileceği konuşuluyor.

Beyoğlu için Kılıçdaroğlu, Alper Taş'a teklif götürmüştü. Alper Taş'ın kabul edilmesi ve Beyoğlu Belediye Başkanı olarak açıklanmasını bekleniyor.

Kadıköy'de Şerdil Odabaşı için yeniden oylama yapılacağı da ifade ediliyor. 

Ayrıntılar geliyor...