Politika

CHP’de İmamoğlu, muhalifler ve Erdoğan-Gül modeli tartışması

Murat Yetkin, CHP'deki son tartışmaları kaleme aldı

13 Temmuz 2023 10:09

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, seçimlerin kaybedilmesinin ardından "değişim" tartışmalarının yaşandığı CHP'de, değişim isteyen baş aktörlerden olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu üzerinden, "Tayyip Erdoğan-Abdullah Gül modeli"nin konuşulduğunu yazdı.

Yetkin, yazısında, İmamoğlu'nun yine İBB Başkanı adayı olmasının beklendiğini kaydederek, "Peki CHP ola ki yeniden İstanbul ve Ankara başta olmak üzere eldeki büyükşehir belediye başkanlıklarını AK Parti’ye kaptırmadı, o zaman İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı ne olacak" sorusuna, "Erdoğan-Gül modeli tartışması" üzerinden yanıt verdi: 

"Bu modeli öne sürenler, İmamoğlu’nun İBB’ye aday olup yeniden seçilmesi, İmamoğlu’nun da desteğini Özgür Özel’in Kılıçdaroğlu’nun yerine geçmesinden yana kullanabileceği iddiasında. Muhalifler arasında, Erdoğan-Gül modelini hararetle savunanlar var. Öte yandan Özgür Özel’in özellikle de Erdoğan-Gül benzetmesine karşı çıktığı, modele çok sıcak bakmadığı da biliniyor. Daha işin başında sağlam bir zeminde görünmüyor bu model." 

Yazının tamamı için tıklayın.