Gündem

CHP'de Ankara senaryoları: Mansur Yavaş kimi önerdi, MHP’den geçmesi beklenen isim kim?

Yerel seçimde Ankara’da hem büyükşehri hem de daha fazla ilçeyi kazanmayı hedefleyen CHP'de kulisler hareketli

25 Ocak 2024 08:57

Yerel seçimlere yaklaşık iki ay bir süre kalırken, henüz tüm ilçe adaylarını açıklamayan CHP’nin Ankara kulislerinde bazı iddialar konuşuluyor. Başkan Mansur Yavaş’ın Mamak için Mesut Özarslan’ı önerdiği; Partinin Polatlı adaylığı için de ilçedeki mevcut başkan MHP’li Mürsel Yıldızkaya’nın CHP’ye geçebileceği konuşuluyor.

Yerel seçimde Ankara’da hem büyükşehri hem de daha fazla ilçeyi kazanmayı hedefleyen CHP’de yarın parti meclisi toplanacak. Cumhuriyet’ten Sarp Sağkal’ın haberine göre, yaklaşık 24 aday adayının yer aldığı Çankaya’da genel başkan yardımcısı Gül Çiftçi ile parti meclisi Üyesi Hüseyin Can Güner’in isimleri ön plana çıkarken, iki isim de bazı eleştiriler var. Çiftçi’nin yeni seçilen CHP yönetiminde yer aldığı için “adaylığının doğru olmayacağını”; Güner’in de CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in avukatı olması nedeniyle “uygun olmayacağını söyleyenler” var.

Partinin Keçiören adaylığı için ise İYİ Parti’den ayrılan ve Mansur Yavaş’ın Etimesgut adaylığı için önerdiği belirtilen Mesut Özarslan konuşuluyor. Ancak Yavaş’ın Özarslan’ı Keçiören’e değil, Mamak’a önerdiği kaydediliyor. Parti tabanının Mamak’a CHP kökenli bir aday istediği vurgulanıyor.

Partinin Polatlı adaylığı için de ilçedeki mevcut başkan MHP’li Mürsel Yıldızkaya’nın CHP’ye geçebileceği konuşuluyor.