Politika

CHP çağrı yapmıştı: Olağanüstü toplantı için Meclis'te yeterli sayıya ulaşılamadı

CHP, sağlıkta şiddete yönelik bir olağanüstü toplantı talebinde bulunmuştu

01 Ağustos 2022 15:14

CHP'nin olağanüstü toplantıya çağırdığı TBMM Genel Kurulu, yeter sayı bulunamadığı için toplanamadı.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında bir araya geldi. Bilgiç, birleşimin başında elektronik yoklama yaptı. Yapılan yoklamada toplantı yeter sayısı bulunamayınca, Bilgiç, 1 Ekim Cumartesi günü saat 14.00'te toplanmak üzere birleşimi kapattı. Böylece olağanüstü toplantı çağrısı düşmüş oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Genel Kurul'a gelerek yoklamaya katıldı. İYİ Parti, Demokrat Parti ve Türkiye İşçi Partisi milletvekilleri de Genel Kurulda hazır bulundu. AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile bazı AKP milletvekillerinin de Genel Kurula girdiği ancak yoklamaya katılmadığı görüldü.

CHP, 120 imzayla TBMM Başkanlığına başvurarak sağlık çalışanlarına şiddet konusunda genel görüşme ve bu konuda verdiği kanun teklifi için TBMM Genel Kurulunun olağanüstü toplantıya çağrılmasını istemişti.

Kılıçdaroğlu'ndan açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis'te gazetecilere yaptığı açıklamada, "Sağlıkta şiddet, Türkiye'nin temel sorunlarından birisidir. Bu sorunu çözecek organ TBMM'dir. TBMM'yi bu acı olayları engellemek için göreve davet ettik. CHP, İyi Parti, Demokrat Parti olarak arkadaşlar buradalardı. Parlamentoyu işlevsiz kılan AK Parti ve MHP gelmedi. Bundan sonra olacak olan negatif olayların sorumlusu onlardır" diye konuştu.