Gündem

CHP Antalya İl Başkanı: Menderes Türel döneminde belediyeye bağlı şirketlerin hesapları özel harcamalar için kullanıldı

CHP'li Ahmet Kumbul, "ANTEPE A.Ş bir seyahat acentesi gibi çalışmış” dedi

23 Ağustos 2019 14:57

Antalya Büyükşehir Belediyesi 31 Mart’ta AKP’den CHP’ye geçti. Menderes Türel koltuğunu CHP’li Muhittin Böcek’e devretti. Geçtiğimiz hafta basın toplantısı düzenleyen AKP Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş da AKP’li Menderes Türel döneminde 4, 5 kişiden oluşan belediye şirketlerinin yönetim kurullarının 10, 11 kişiye çıkarıldığını ve yıllık huzur hakkı adı altında her bir üyeye yıllık 360 bin lira maaş bağlandığını iddia etti. AKP'li Taş'ın iddialarına yanıt CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul’dan geldi. AKP’li başkanın iddialarını yalanlayan Kumbul, Menderes Türel döneminde Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı şirketlerin hesaplarının özel harcama ve avanslar için kullanıldığını savundu. Kumbul, yaptığı açıklamada, AKP'li Menderes Türel dönemine ilişkin olarak iddialarda bulundu.

"Kozmetik, iç giyim, güzellik merkezleri ve kişisel harcamalara içim kullandı"

Şirkete cari borçları gözüken Genel Müdür Mesut Değer'e, 3 bin liralık 47 adet, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yiğit'e de 5 bin liralık 54 adet senet düzenlendiğini belirten Kumbul, “Yönetim Kurulu başkanı Mehmet Yiğit'in kendisine şirket ödemeleri için verilen kredi kartını eşinin de kullandığı kozmetik, iç giyim, güzellik merkezleri ve kişisel harcamaları için kullanıldığı ödemelerden de görülmektedir. Mesut Değer ise kişisel harcamalar yapmış ve avanslar çekmiştir. Mesut Değer ise kişisel harcamalar yapmış ve avanslar çekmiştir. Çok değerli genel müdür 14 bin 112 lira maaş alırken, ayrıca üst düzey yönetici belgesini genel müdürlük yaptığı Ulaşım A.Ş.'ye aylık 12 bin 203 lira bedelle kiralamıştır. Yani aylık 26. 920 TL Ulaşım A.Ş.'den gelir elde etmiştir. Üstelik bu belgeye seçim öncesi 2023 yılına kadar kiralanan bir sözleşme yapılmıştır. Seçim sonrası bu anlaşma iptal edilmiştir.” dedi.

"18 ülkeye 33 kişi toplam 99 kez yurt dışı seyahatine gitmiş"

"Türel döneminde toplam 49 kişi görev alırken, bu dönem 48 kişi görev aldı"

AKP İl Başkanı İbrahim Ethem Taş'ın, “Büyükşehir'i çiftliğe çevirdiler” iddiasına da cevap veren Kumbul, “Büyükşehir iştiraki şirketlerinin yönetiminde Türel döneminde toplam 49 kişi görev alırken, bu dönem 48 kişi görev aldı. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye bünyesinde toplam 8 şirket olduğunu ve tamamının üye sayısının toplamı önceki dönemden düşük olduğunu belirten Kumbul, “ANTEPE A.Ş bu dönem 9, önceki dönem 9, ANET A.Ş bu dönem 10, önceki dönem 10, EKDAĞ A.Ş bu dönem 11 önceki dönem 5, ULAŞIM A.Ş. Bu dönem 5 önceki dönem 5, İNSAN KAYNAKLARI A.Ş bu dönem 2 önceki dönem 6, ANTALYA HAYVANCILIK bu dönem 5 önceki dönem 5, SOSYAL HİZMETLEER A.Ş bu dönem 4 önceki dönem 7, ANSET LTD bu dönem 2 önceki dönem 2 olmak üzere toplamda bu dönem 48, önceki dönem 49 şirket yönetim kurulu üye sayısı bulunmaktadır” dedi.

CHP İl Başkanı Kumbul sözlerini şöyle sürdürdü “İddia edildiği gibi şirketlerin huzur hakları hiçbir şekilde artırılmadığı gibi sosyal hizmetler A.Ş'de 3000 TL olan huzur hakkı 2500 TL'ye düşürülmüştür. EKDAĞ'da başkan 7000 TL yönetim kurulu üyeleri 3000 TL alıyor' şeklindeki açıklamalar gerçek dışıdır. Önceki dönem yönetim kurulu başkanı Didem Boztepe Erkış 9.659 TL maaş alırken bu dönem yönetim kurulu ve Başkanı 2500 TL huzur hakkı alıyor. Ayrıca genel müdür atanmadığı için yönetim kurulu başkanı genel müdürlük görevini de yürütüyor. Büyükşehir belediye bünyesinde toplam 8 şirket var ve tamamının üye sayısının toplamı geçen dönemden düşüktür.”

Rakamları açıkladı

“İddia edildiği gibi şirketlerin huzur hakları hiçbir şekilde arttırılmadığı gibi sosyal hizmetler A.Ş'de 3000 TL olan huzur hakkı 2500 TL'ye düşürülmüştür.” diyen Başkan Kumbul belediye iştiraklerinin yönetim kurulu üye sayısını da paylaştı:

ANTEPE A.Ş bu dönem 9, önceki dönem 9

ANET A.Ş bu dönem 10, önceki dönem 10

EKDAĞ A.Ş bu dönem 11 önceki dönem 5

ULAŞIM A.Ş. Bu dönem 5 önceki dönem 5

İNSAN KAYNAKLARI A.Ş bu dönem 2 önceki dönem 6

ANTALYA HAYVANCILIK bu dönem 5 önceki dönem 5

SOSYAL HİZMETLEER A.Ş bu dönem 4 önceki dönem 7

ANSET LTD bu dönem 2 önceki dönem 2

Toplamda yönetim kurulu sayısı bu dönem 48, önceki dönem 49’dir.