Politika

CHP "23 Haziran'da İstanbul seferleri iptal edildi" dedi, İDO'dan açıklama geldi

"İsraf düzenini korumak isteyen bir avuç insan, milyonlarca İstanbullunun hakkını gasp etmeye devam ediyor"

20 Haziran 2019 17:43

İstanbul Deniz Otobüsleri'nin (İDO) 23 Haziran'da yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimlerinden önce İstanbul'a yapılacak tüm seferleri iptal ettiği iddia edildi. İddiayı dile getiren CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, "Seçimden hemen önce İstanbul seferlerinin iptal edilmesi tesadüf değil. Bu iptal kararı, koltuklarından kopmak istemeyen bir avuç insanın sandıktan korktuğunun göstergesidir" dedi. Konuya ilişkin İDO'dan yapılan açıklamada ise, İstanbul seçimi nedeniyle 23 Haziran tarihinde herhangi bir değişiklik olmadığı, 21-22 Haziran tarihlerinde bazı seferlerin 'yolcu talebi olmaması nedeniyle' birleştirildiği ve talep olması halinde bu tarihlere ek sefer konulacağı bildirildi. Daha sonra İDO'nun internet sitesinden yapılan duyuruda 23 Haziran tarihinde ek seferler konulduğu belirtildi.

İDO, internet sayfasından yaptığı açıklamada 21, 22, 23 Haziran tarihlerinde İstanbul'a yapılacak bazı seferlerin iptal edildiği duyurdu. Tarife değişikliği gerekçe gösterilerek alınan iptal kararının 'art niyetli' olduğunu söyleyen Canan Kaftancıoğlu, İDO'ya 'hatadan dönme' çağrısında bulundu.

CHP "23 Haziran'da İstanbul seferleri iptal edildi" dedi, İDO'dan açıklama geldi

Kaftancıoğlu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Hiçbir gerekçe göstermeden seçimi iptal edenler şimdi de seçmenler oy kullanmasın diye uğraşıyor. Tespit edebilseler Ekrem İmamoğlu'na oy verecek tüm seçmenleri bırakın İstanbul'dan memleketten sürgün edebilecek kadar gözleri dönmüş durumda. İstanbul'da kurdukları israf düzenini korumak isteyen bir avuç insan, milyonlarca İstanbullunun hakkını gasp etmeye devam ediyor.

"Yaşadıkları çaresizlik öyle büyük ki sandıktan korkuyorlar. Halkın sandıkta gösterdiği iradeye, karara saygı duymadıkları için halkın en temel vatandaşlık hakkını bile kullanmasına tahammül edemez durumdalar. Seçimden hemen önce İstanbul seferlerinin iptal edilmesi tesadüf falan değil. Bu iptal kararı, koltuklarından kopmak istemeyen bir avuç insanın sandıktan korktuğunun göstergesidir. İDO'yu derhal bu hatadan dönmeye davet ediyorum."

İDO'dan açıklama

Konunun sosyal medyada yayılmasının ardından İDO'dan yapılan yazılı açıklamada bazı seferlerin 'yolcu talebi olmaması nedeniyle' birleştirildiği belirtilirken, açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"21-22 Haziran tarihleri arası Yenikapı-Bursa ve Bursa-Yenikapı hattında bazı seferler yolcu talebi olmaması nedeniyle birleştirilmiş olup 21 Haziran tarihinde 6 adet, 22 Haziran tarihinde 4 adet hızlı feribot seferleri ile karşılıklı olarak hizmet vermeye devam edecektir. İlgili hattımıza ait güncel sefer saatleri www.ido.com.tr adresimizden görüntüleyebilir ve 0850 222 44 36 veya 444 44 36 numaralı Çağrı Merkezimizle iletişime geçebilirsiniz.

"İstanbul seçimi nedeniyle 23 Haziran tarihinde herhangi bir değişikliğimiz yoktur. 21-23 Haziran tarihleri aralığında 10 gidiş-10 dönüş olmak üzere toplam 20 Yenikapı-Bursa ve Bursa-Yenikapı hızlı feribot seferlerimiz siz değerli yolcularımız için mevcuttur. Bu tarihler aralığında yolcu talebi olması halinde aynı hat özelinde ek seferler konulacaktır."

Ek sefer kondu

İDO'nun internet sitesinden yapılan açıklamada 23 Haziran tarihinde Yenikapı-Bursa ve Yenikapı-Bandırma hatlarında ek sefer konduğu belirtildi.