Dünya

Chicago ilk defa eşcinsel ve siyah bir kadın belediye başkanı seçti

"Sonunda tüm insanların menfaatini düşünebiliriz"

03 Nisan 2019 11:51

T24 Dış haberler

Demokrat Lori Lightfoot ABD'nin Chicago kentinin yeni belediye başkanı seçildi. Lightfoot bu vesile ile şehrin ilk siyah kadın ve ilk eşcinsel olduğunu açıklayan belediye başkanı oldu. Chicago, eşcinsel olduğunu açıklamış bir belediye başkanı seçen en büyük ABD şehri oldu.

Reformcu bir aday olan Lightfoot, Rahm Emmanuel'in görevini önümüzdeki haftalarda devralacak.

56 yaşındaki adayın seçimleri kazandığı, sandıklar kapandıktan bir saat sonra belli oldu. Lightfoot yaptığı zafer konuşmasında, "Sonunda sadece güçlü bir avuç insanların yerine tüm insanların menfaatini düşünebiliriz" dedi. Lightfoot ayrıca şehrin silahlı şiddet suçları, yozlaşma gibi problemlerini çözeceğine söz verdi. Chicago'nun müstakbel belediye başkanı konuşmasını sonlandırırken, Hilton otelinin balo salonunu dolduran destekçilerine seslendi; "Bugün tarihi değiştirmekten fazlasını yaptınız. Bugün değişim için bir hareket başlattınız". 

Emekli bir savcı olan Lightfoot, daha önce hiç seçilmiş bir pozisyonda görev yapmamış ancak kamuda farklı görevler yapmıştı. Bu görevlerden en bilineni Chicago Polis Kurulu başkanlığıydı.