Spor

Chicago Bulls maçında Michael Jordan'la sorun yaşayan eski genel müdür Krause yuhalandı; eşi gözyaşlarına boğuldu

14 Ocak 2024 14:14

T24 Dış Haberler

NBA takımlarından Chicago Bulls'un taraftarları, cuma günü United Center'da oynanan karşılaşmanın devre arasında yapılan törende arenanın ekranlarına görüntüsü yansıtılan takımın eski genel müdürü Jerry Krause'u yuhaladı. Protestonun arından Krause 2017'de hayatını kaybettiği için onu temsilen törene gelen eşinin ağladığı görüldü. 

Krause, 6 şampiyonluk kazanan takımın mimarı olarak Bulls'un Onur Çemberi'nin ilk 13 üyesinden biri olarak onurlandırıldı. Cuma günü Bulls'un evinde yapılan törene plaket almak için Jerry'yi temsilen eşi Thelma katıldı. 

Ekranlara Krause'un görüntüleri yansıyınca taraftarların bir bölümü, eski genel müdürü yuhalamaya başladı. Protestoların ardından Thelma'nın ağladığı ve ayağa kalkmayı reddettiği görüldü. 

Golden State Warriors'ın koçu Steve Kerr, uzun yıllar Krause'un dümende olduğu Bulls'ta forma giymişti. Kerr, karşılaşmadan sonra protestoyu utanç verici diye nitelerken, "Bugün ve dün, takımın şehirle paylaştığı keyif ve sevgi üzerine olmalıydı. Taraftarlar beni hayal kırıklığına uğrattı. Spesifik olmak istiyorum çünkü yuhalamayan taraftarlar da olduğuna eminim. Ama yuhalayanlar kendilerinden utanmalı" dedi.

Eski Bulls forveti ve NBC Chicago Analisti Stacey King, "Bu yaşanan ömrümde gördüğüm en kötü şeydi" diye konuştu. 

Bulls'un altın döneminin yıldızları Michael Jordan, Scottie Pippen ve koç Phil Jackson, takımın son yıllarında Krause ile problemler yaşamıştı. Takımın birlikte geçirdiği son sezon olan 1997-1998'i konu alan 'The Last Dance' belgeseli, Krause'un takımı dağıtma kararının ardından dörtlü arasında yaşanan çekişmeyi detaylandırmıştı.