Gündem

Change.org da Melih Gökçek’i tiye aldı

“Jelibon madeni sızıntısı ile ilgili bir çevre kampanyası bulunmuyor!” denilen paylaşımda, İliç'teki siyanür sızıntısı hatırlatıldı

Bu görsel change.org'dan alınmıştır

29 Haziran 2022 09:09

Katıldığı bir canlı yayında Sözcü yazarı Murat Muratoğlu'nun “Adıyaman'da 6 milyar dolarlık jelibon rezervi bulundu” paylaşımını gerçek sanarak açıklamalarda bulunan eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, sosyal medyada alay konusu oldu. Change.org da Gökçek’i tiye alarak İliç’teki siyanür sızıntısıyla ilgili imza kampanyasını hatırlattı.

Sözcü yazarı Murat Muratoğlu 28 Haziran 2022 günü yeni petrol rezervi keşfi açıklamalarına göndermede bulunarak Twitter'da “Adana’da bulunan petrolden sonra, Adıyaman’da arama çalışması yapılan iki kuyuda 6 milyar dolarlık Jelibon rezervlerine rastlandı…” şeklinde paylaşımda bulunmuştu.

Ankara Masası TV’de Fatih Atik’in konuğu olan Melih Gökçek, petrol rezervi keşiflerine dair yorumda bulunurken 6 milyar dolarlık “jelibon rezervinin” keşfedildiğini anlattı; "Yeraltında 6 milyar dolarlık jelibon bulunmuş. Fake değil. Resmî şey. Arka arkaya bulunuyor" diye konuştu. Gökçek’in bu açıklamaları sosyal medyada gündem oldu.


Sözcü Gazetesi Yazarı Murat Muratoğlu 28 Haziran 2022 günü yeni petrol rezervi keşfi açıklamalarına göndermede bulunarak Twitter'da “Adana’da bulunan petrolden sonra, Adıyaman’da arama çalışması yapılan iki kuyuda 6 milyar dolarlık Jelibon rezervlerine rastlandı…” şeklinde paylaşımda bulunmuştu.

Ankara Masası TV’de Fatih Atik’in konuğu olan Melih Gökçek, petrol rezervi keşiflerine dair yorumda bulunurken 6 milyar dolarlık jelibon rezervinin keşfedildiğini anlattı:

“Araştırmış bulmuş ve kapatmışlar. Buralarda petrol olduğu ortaya çıkıyor. Bugüne kadar bunları araştırtmamışlar bile. Şimdi hepsini teker teker buluyor. Sadece Adana’da bulduğu 1 milyar. Adana’da yeni bir şey daha bulmuşlar. Bugün gazetede okudum. Ne anlama geldiğini de bilmiyorum. İtiraf edeyim. Araştıracağım ki bileyim. Onun adı var. Çocuklar yer ya. Jelibon. Jelibon bulunmuş. Ne demek jelibon bilmiyorum. Yeraltında 6 milyar dolarlık jelibon bulunmuş. Bu ne anlama gelmiyor bilmiyorum. Bugünkü medyaya baktım. [Fake falan olmasın başkanım?] Hayır fake değil. Resmî şey. Arka arkaya bulunuyor.”


" />

Gökçek, paylaşımın gerçek olmadığını öğrendikten sonra sosyal medya hesabından, “Ne kadar solcu varsa aklınca alaya başlamış. Açıkça ne olduğunu bilmiyorum dememe rağmen mal bulmuş mağribi gibi saldırmaya başlamışlar. Demek ki trollenebiliyorum, demek ki bundan sonra daha dikkatli olmam lazım” diye yazdı.

Gökçek’in paylaşımını tiye alanlardan biri de Change.org oldu; “Change.org'da #jelibon madeni sızıntısı ile ilgili bir çevre kampanyası bulunmuyor!  Ama ne yazık ki #siyanür sızıntısı ile ilgili var. İliç'te felakete neden olan altın madeninin kapatılması için @ilicdogacevre  bir kampanya yürütüyor” paylaşımı yapıldı. Paylaşımda jelibondan oluşan bir bölge fotoğrafı kullanıldı.

Change.org'un siyanür sızıntısıyla ilgili imza kampanyasına ulaşmak için tıklayın.

İZLE - Siyanür bu kez İliç'te sızdı | "Sömürge madenciliği yapılıyor, soruşturmalar kapatılıyor!"