Gündem

CHP'li Serhat Can Eş'ten AKP'li Fevzi Polat’ sert tepki: Gözünüzü emeklinin aldığı 12 bin lira maaşa mı diktiniz?

23 Ağustos 2024 14:23

T24 Ankara

AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Fevzi Polat’ın sosyal medyada “32 milyon çalışanın, 16 milyon emekliye bakması sürdürülemez” paylaşımı tepkilere neden oldu. Bir süre sonra paylaşımını silen Polat'ın o sözlerine CHP Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş'ten sert tepki geldi. "AK Parti MKYK üyesinin paylaşımını itiraf niteliğindedir" diyen CHPli Serhat Can Eş, "Evet sizinle bu sistem sürdürülemez, ilk seçimde Yandaşı değil yurttaşı koruyan Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı bu ülkeyi sizden kurtaracak. O beğenmediğiniz yük gördüğünüz, aldıkları maaşa göz diktiğiniz o emekli yurttaş size gereken cevabı en ağır şekilde sandıkta verecektir. Hiç şüpheniz olmasın” dedi.

AKP MKYK üyesi Fevzi Polat, sosyal medyadan (Facebook) yaptığı bir açıklamada "32 milyon çalışanın, 16 milyon emekliye bakması sürdürülemez" ifadelerini kullandı. Yapılan açıklmanın tepki çekmesi üzerine Polat, paylaşımı kaldırdı.

"Ülkeyi getirdikleri noktanın itirafıdır bu"

CHP Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, bu sözleri sert bir dille eleştirdi. Serhat Can Eş, ülkeyi getirdikleri noktanın itirafıdır bu diyerek "Çalışanlar, emeklinin maaşını niye ödesin, emeklilerimiz 25 yıl bu ülke için hizmet etmiş, aldıkları maaşlarından prim kesintisi yapılmış. Emekli olunca rahat etsin diye her ay prim ödemiş. Bu primleri ne yaptınız ki?” diye sordu.

AKP'li Fevzi Polat’ı sert bir dille eleştiren Can Eş, "Bu sistemin sizinle sürdürülemez olduğunu itiraf etmeniz güzel. Evet sistem sürdürülemiyor. Çünkü yandaşlarınıza verdiğiniz ballı ihalelere para yetmiyor, iktidara çöreklenen müteahhitlerin vergi borçlarına para yetmiyor. Genel Başkanınızın oturduğu sarayın masraflarına para yetmiyor. Hangara çekilen 13 uçağa para yetmiyor. 2 maaş üç maaş verdiğiniz candaşlara para yetmiyor. 3 katı fiyata yaptırdığınız geçiş garantili köprülere, yolcu garantili hava alanlarına, hasta garantili şehir hastanelerine para yetmiyor. Yazıklar olsun" dedi. 

"Gözünüzü emeklinin aldığı 12 bin lira maaşa mı diktiniz?"

İktidar partisinin bir MKYK Üyesinin bu söyleminin emekliyi korkuttuğuna dikkat çeken Can Eş, şu ifadelerde bulundu:

“Cumhuriyetin bütün kazanımlarını Şeker Fabrikalarından, Tüpraş’a, Türk Telekom’dan, Tank Palet fabrikasına, iktidarınız döneminde sattınız yetmedi, bu ülkeyi milyarlarca dolar borçlandırdınız yetmedi, şimdi gözünüzü emeklinin aldığı 12 bin lira maaşa mı diktiniz? Ödemeyecek misiniz? Bu söyleminizle emekliyi buna mı alıştırmaya çalışıyorsunuz. Hani ülke uçup kaçıyordu? Hani Dünya bizi kıskanıyordu? Emekliyi ötekileştiren bu söyleminiz samimi bir itiraftır. Evet sizinle bu sistem sürdürülemez, ilk seçimde Yandaşı değil yurttaşı koruyan Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı bu ülkeyi sizden kurtaracak. O beğenmediğiniz yük gördüğünüz, aldıkları maaşa göz diktiğiniz o emekli yurttaş size gereken cevabı en ağır şekilde sandıkta verecektir. Hiç şüpheniz olmasın” 

İşte polemiğe neden olan AK Parti MKYK Üyesi Fevzi Polat'ın o paylaşımı...