Gündem

Cezavinde sağlık sorunları yaşayan Mümtazer Türköne’ye Dani Rodrik’ten destek: Şimdi herkesin haklarını savunma zamanı değil mi?

Türköne, Balyoz ve Ergenekon davalarını ve bu davalardaki tutuklamaları savunmuştu

03 Ağustos 2019 13:14

'FETÖ’nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin ardından açılan Zaman gazetesi yazarları davasında 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Mümtazer Türköne'nin iki kalp damarının tıkalı olmasına rağmen cezaevi koşulları nedeniyle ameliyat olmayı reddettiği öğrenildi. Türköne’nin kızı Sıla Türköne’nin ‘duyarlılık’ çağrısına Harvard Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Balyoz davasında yargılanan eski 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan’ın kızı Pınar Doğan’ın eşi Dani Rodrik’ten destek geldi. Rodrik, “Bu kısır döngüyü önceden adaletsizliğe uğramış insanlar kırmayacaksa, kim kıracak?” dedi.

TIKLAYIN: Pınar Doğan ve Dani Rodrik: Ordudaki AKP alerjisine karşıyız, ama Balyoz bir kan davası!

Mümtazer Türköne, kalp damarlarındaki tıkanıklık nedeniyle bir süre önce cezaevinden  hastaneye kaldırıldı. Babasının durumu ile ilgili gazeteci İsmail Saymaz’a e-mail ile bilgi veren Türköne’nin kızı Sıla Türköne, bir hafta hastanede kalan babasının iki kalp damarından birinin yüzde 80, diğerinin ise tamamen tıkalı olduğunu belirtti. Doktorların açık kalp ameliyatı olması gerektiğine karar verdiğini, babasının ise cezaevi koşulları nedeniyle ameliyat sonrasında bakımın yetersiz olacağı gerekçesiyle bunu reddettiğini belirten Sıla Türköne, “Şu an için bir damarına stent takıldı ve cezaevine gönderildi, ancak diğeri için ameliyat şart. Bu durumda cezaevinde geçireceği her gün sağlığı açısından oldukça tehlikeli. Bizler yakınları olarak sağlığı için endişe ediyoruz ve sesimizi duyurabildiğimiz kadar duyurmak istiyoruz” dedi.

İsmail Saymaz, Sıla Türköne’nün babasının sağlık durumuna ilişkin bilgiler içeren mailini twitter hesabından paylaşınca twitter kullanıcıları tarafından Mümtazer Türköne’nin Balyoz ve Ergenekon davalarındaki tavrını hatırlatan pek çok paylaşım yapıldı. Balyoz ve Ergenekon davalarını ve bu süreçteki tutuklamaları savunan Türköne’ye en anlamlı destek ise Balyoz davasında yargılanan eski 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan’ın kızı Pınar Doğan’ın eşi Dani Rodrik’ten destek geldi. İsmail Saymaz’ın Sıla Türköne’nin mailini de içeren twitini paylaşan Dani Rodrik, “Bu e-mail’e cevap olarak, Türköne’nin zamanında Ergenekon/Balyoz tutukluları için söylediklerini hatırlatanlara diyorum ki: Evet ama şimdi herkesin haklarını savunmak zamanı değil mi? Bu kısır döngüyü önceden adaletsizliğe uğramış insanlar kırmayacaksa, kim kıracak?” dedi.