Gündem

"Cezaevinde oyun parkı var" diye 14 yaşındaki kızını kandırıp, cinayeti üstlenmesini sağlamış

Sanığın kızı Ç.D.’ye ise ceza verilmesine yer olmadığına karar verildi

06 Mart 2023 11:04

Bursa'da komşusunu yüksek müzik sesi kavgasında öldüren Kıral Dalkıran, cinayeti 14 yaşındaki kızı Ç.D.'nin üzerine attı. Hapse giren kız, savcılığa mektup yazarak, "Babam beni cezaevinde oyun parkı var diye kandırdı, ben öldürmedim" dedi. Bunun üzerine gözaltına alınan Kıral Dalkıran tutuklandı, kızı Ç.D. ise serbest bırakıldı. 

2021'de Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde meydana gelen olayda, Kıral Dalkıran, yüksek sesle müzik dinleyen komşusu Zeki Özezen'i, sesi kısması için uyarınca önce tartışma, sonra kavga çıktı.

Kavgada tabancayla vurulan Özezen, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Kaçan Kıral Dalkıran, polis tarafından yakalandı. Dalkıran, ifadesinde, Zeki Özezen’i kızı Ç.D.’nin vurduğunu söyledi. Gözaltına alınan 14 yaşındaki Ç.D., sevk edildiği mahkemece tutuklandı, babası ise serbest bırakıldı.

Cezaevinden yazdığı mektupla olay aydınlandı

Ç.D., cezaevindeyken Mustafakemalpaşa Cumhuriyet Savcılığı’na mektup yazdı. "Zeki Özezen’i ben değil, babam öldürdü. Yaşım küçük olduğu için az ceza alacağımı söyleyip suçu üstlenmemi istediler. Cezaevinde oyun parkı olduğunu ve burada oynayabileceğimi söylediler. Kabul ettim. Ben suçlu değilim" dedi.

Bunun üzerine olaydan dört gün sonra yeniden gözaltına alınan Kıral Dalkıran tutuklandı, kızı Ç.D. ise serbest bırakılıp annesine teslim edildi.

Mahkemede yine "kızım vurdu" dedi

"Kasten öldürme" suçundan müebbet hapis istemiyle hakkında dava açılan Kıral Dalkıran, duruşmadaki ifadesinde, şunları söyledi:

"Olay anında evimin önünde müzik dinliyordum. Zeki, müziğin sesini kısmamı istedi. Ben de sesini kıstım. Sonra markete gittim. Geri döndüğümde kızım Ç.D.’nin silahla Zeki’yi vurduğunu öğrendim. Ben vurmadım. Suçsuzum."

Tanıklar elinde tabancayla gördü

Tanıklar ise olay sonrası Dalkıran’ın elinde tabanca gördüklerini söyledi. Dalkıran, sonraki duruşmalarda da ifadesini tekrarlayarak suçsuz olduğunu savundu.

Sanık avukatı ise müvekkilinin hurdacı olduğunu ve atış konusunda ustalığının olmadığını belirtti.

Cumhuriyet savcısı, esasa ilişkin mütalaasında Kıral Dalkıran’ın "kasten öldürme" suçundan müebbet hapisle cezalandırılmasını ve hakkında tahrik indirimi uygulanmasını talep etti.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Kıral Dalkıran’a önce "Kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası verdi, ardından "haksız tahrik" indirimi uygulayarak cezayı 18 yıla düşürdü.

Sanığın kızı Ç.D’ye ise ceza verilmesine yer olmadığına karar verildi. (DHA)