Gündem

Cezaevinde hayatını kaybeden Vural Avar’ın eşinden AYM’ye: Kumpas davasını karara bağlayın, adalet ve hukuku bu garabetten kurtarın

28 Şubat 2023 10:33

Aralık 2022'de cezaevinde yaşamını yitiren emekli Korgeneral Vural Avar’ın eşi Tuna Avar, Anayasa Mahkemesi’ne yazdığı mektupta, “Kumpas davasını karara bağlayın, adalet ve hukuku bu garabetten kurtarın” dedi.

Cumhuriyet’in aktardığına göre, 28 Şubat kumpas davasını hazırlayan savcı, polis ve hâkimlerin FETÖ mensubu olduğunu anımsatan Avar, şu ifadeleri kullandı:

“Sayın başkanımız, rahmetli eşim Vural Avar ile Harp Okulu’nda başlayan arkadaşlığımız, büyük bir aşk, fedakârlık, saygı, onur ve mücadelelerle dolu hayat arkadaşlığına dönüşmüştür. Şahsınıza karşı kaleme aldığım bu mektup, rahmetli eşimi, hayat arkadaşımı bana geri getirmeyecek ancak şu anda cezaevinde zor şartlar altında bekleyen, bu kumpas davasında hem kendileri hem aileleri büyük zarar görmekte olan arkadaşlarımızın özgürlüklerine kavuşmaları, benim de bir nebze teselli bulmama yardımcı olacaktır.”

Avar, yazdığı mektupta AYM Başkanı'na şöyle seslendi:

“Hem onların cezaevinden bir an önce çıkarak özgürlüklerine kavuşmaları hem de FETÖ mensupları tarafından organize edilen bu kumpas davasının zatıaliniz başkanlığında Anayasa Mahkemesi bünyesinde gündeme alınarak hukukun ve adaletin gerektirdiği şekilde karara bağlanması için tarafınıza ricada bulunuyorum.”

Davanın sanıklarının yaşlılık ve hastalıklar nedeniyle çile dolu yıllar geçirdiğini hatırlatan Avar, “Sayın başkanımız, en kısa süre zarfında bu kumpas davasının gündeme alınmasını sağlayarak adaletin ve hukukun içinde bulunduğu garabetten kurtulmasına ön ayak olacağınıza olan inancım tamdır” dedi. Avar, yeniden başkan seçilen Zühtü Arslan’a görevinde başarı da diledi.

Sağlık sorunlarına rağmen cezaevinde tutulan 85 yaşındaki emekli Korgeneral Vural Avar, geçen 20 Aralık’ta, Sincan Cezaevi’nde yaşamını yitirmişti. Vural Avar’ın eşi Tuna Avar da TSK bünyesindeki ilk kadın askerler arasındaydı, albay olarak Hava Kuvvetleri’nden emekli olmuştu.