Spor

Cezaevi görevlisiydi, Premier Lig hakemi oldu

Sunny Gill Singh'in babası da hakemlik yaptı

09 Mart 2024 10:32

Cezaevi görevlisi olarak kazandığı tecrübeleri sahaya taşıyan Sunny Gill Singh, Crystal Palace ve Luton maçıyla Premier Lig'de hakemlik yapacak ilk Güney Asyalı İngiliz olma unvanını elde edecek.

Sunny Gill Singh, hapishanelerde çalışırken öğrendiği becerileri futbol sahasında kontrolü sağlamak için kullanıyor. Cezaevi görevlisi Gill, Crystal Palace ile Luton arasında oynanacak Premier Lig karşılaşmasında görev alarak İngiltere'de üst düzey bir maçta hakemlik yapan ilk Güney Asyalı İngiliz olacak.

Gill, 2022'ye kadar Feltham Cezaevi ve Genç Suçlular Kurumu'nda çalıştı ve halen cezaevi hizmetinde ara sıra vardiyalı olarak görev yapıyor.

Gill, 17 yaşında Pazar Ligi maçlarında hakemlik yapmaya başladığında bunun çok daha zor olduğunu söylüyor: "Oyuncular cumartesi gecesinden yarı sarhoş bir şekilde gelirlerdi. Her zaman sizden daha çok şey bildiklerini düşünürlerdi. Verdiğiniz her karar 3. Dünya Savaşı gibiydi. Maç başına 25 sterlin ya da her neyse, bundan zevk bile almadım ve bu beni soğuttu. Hiç ırkçı yorumlarla karşılaşmadım ama neredeyse birkaç kavgaya karışıyordum. Ve oyunda beyaz olmayan biri olarak, bir hata yaptığınızda insanların yüzünüzü hatırlaması daha kolay oluyor."

Sözcü'nün haberine göre; Gill ve üst düzey bir yardımcı hakem olan kardeşi Bhupindere, babaları Jarnail Singh rol model oldu.

Babaları Jarnail Singh, 2004-2010 yılları arasında 150 EFL maçında görev alarak, bir İngiliz ligi maçında hakemlik yapan tek türbanlı kişi olma unvanına sahip.