Spor

Çeyrek asırlık gelenek: Kızılırmak Futbol Turnuvası

16 Nisan 2019 13:09

Kızılırmak Yerel Dernekler Federasyonu tarafından düzenlenen geleneksel futbol turnuvası çeyrek asra ulaştı. Turnuvanın açılışı, kadına yönelik şiddet ve tacize dikkat çekmek için kadınlardan oluşan takımların maçı ile başladı. Kızılırmak ve Davulalan (Dav Vak) vakıflarının kadın takımları arasında oynanan ve beraberlikle biten maçın ardından Kızılırmak Federasyonu Genel Başkanı Murat Akyüz kısa bir konuşma yaptı.

“Bir farkındalık adına kadınlarımızla sahaya çıkmak istedik” diyen ve turnuvanın en önemli unsurunun centilmenlik olduğunun altını çizen Akyüz, “25 yıldır centilmenlik, kardeşlik, barış dostluk üzerine kurulan bir çatıdır burası. Bu unutulmasın” diye konuştu. 

25. kez düzenledikleri bu turnuvada amaçlarının 'gençleri sosyal aktivitelerde bir araya getirmek, dostluğu, kardeşliği, arkadaşlığı geliştirmek, yeni nesillerin birbirlerini tanımalarını sağlamak' olduğunu dile getiren Akyüz, “Kadınlarımız, gençlerimiz bu toplumun aydınlık yüzleri. Onların bu aydınlık yüzü, bu turnuvaya ayrı bir renk ve güzellik katacak” dedi. Akyüz'ün konuşmasının ardından “Kızılırmak olur da halay olmaz mı?” çağrısı ile davul zurna eşliğinde hep birlikte çekilen halaylarla Çeyrek Asır Futbol Turnuvası başlatıldı.

17 köy derneği takımının katıldığı turnuvanın başlama vuruşunu ise 70'li yıllarda dünyanın en ünlü maratoncuları arasında sayılan Veli Ballı yaptı. Ballı'nın “Bu turnuvada barış, dostluk, centilmenlik kazansın” diyerek yaptığı vuruşun ardından turnuva resmen başladı. İlk maçların yapıldığı ve gerçekten dostluk ve kardeşliğin öne çıktığı, Haziran ayına kadar pazar günleri devam edecek olan turnuvaya, Kızılırmak'un üyesi şu köylerin takımları katılıyor; Tayalan, Delikkaya, Çağlayan, M. Sarıkaya, Emlek Kale, Yahyalı, Kara Leylek, Hüyüklüalan, Bozhüyük, Sivrilan, Emlek Hüyük, Kümbet, Gülören, İlyas Hacı, Saraç, Sarı Tekke ve Nallı.