Spor

Ceyhun Kazancı: Yanlış Onana'yı transfer ettiğimiz iddiası deli saçması

21 Eylül 2023 12:45

Beşiktaş'ın 4 milyon euroya transfer ettiği Kamerunlu ön libero Jean Onana hakkındaki iddiaları sportif direktör Ceyhun Kazancı yalanladı. 

Beşiktaş'ın yeni transferi Jean Onana, beklentileri karşılayamadı. Bonservisine 4 milyon euro ödenen Onana’nın başlangıcı umulduğu gibi olmadı. Siyah-beyazlıların kadroya sadece kısa süre önce katılmasına rağmen Onana’ya kulüp aradığı öne sürülmüştü.

Bu süreçte İtalyan ekiplerinden Genoa, 23 yaşındaki ön liberoyla ilgilenmişti. Fakat o dönem bu transfer gerçekleşmeyince genç oyuncu siyah-beyazlılarda kalmıştı. Teknik Direktör Şenol Güneş'in bu performansıyla yetersiz gördüğü Kamerunlu oyuncu bir türlü göze giremedi.

Onana, bu sezon 6 maçta sadece 109 dakika sahada kalabildi. Bu süreçte en çok ağırlığıyla eleştirilen genç oyuncu 1 asist yapma başarısı gösterdi.

Lens’ten transfer edilen Onana’yla ilgili ortaya atılan iddialara, Beşiktaş’ın eski sportif direktörü Ceyhun Kazancı’dan yanıt geldi. Kazancı, "Kulübün yanlış Onana’yı transfer ettiği iddiası deli saçması! Hem oyuncuyu, hem de kulübü aşağılayan yaklaşımlar... Onana’ya Burak Yılmaz’ın Fransa’dan ‘tanıyorum’ diyerek referans olduğu da doğru değil. Onana, scout ekibinin önerdiği adaylardan biriydi, hocayla beraber seçildi ve transfer edildi" ifadelerini kullandı.