Gündem

Cerrahpaşa Hastanesi'nin yeni yerleşkesi böyle olacak

'TOKİ, bazı arsalarını yeniden yapılandırması karşılığında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne vermişti

09 Nisan 2019 12:33

Cerrahpaşa Hastanesi’nin yenilenme çalışmaları sürüyor. Yeni hastanenin maketi üniversitenin internet sitesine konulurken yerinde inşa edilecek hastanede 36 ameliyathanede, 7 günlük ameliyathane, 1100 yatak, 164 yoğun bakım yatağı yer alacak. 

Hürriyet'ten Mesude Ersan'ın haberine göre, hastanede klinikler boşaltılıp, birer birer ‘aşağı Cerrahpaşa’ denilen sahil tarafındaki yeni ama geçici çelik konstrüksiyon binalara taşınmaya devam ediyor. Şimdiye kadar alanda 9 çelik konstrüksiyon bina yapıldı.

İstanbul Üniversitesi- CerrahpaşaTıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Gönen ve Hastaneler Genel Direktörü Dr. Yılmaz Keskindemirci'nin verdiği bilgilere göre İstanbul Üniversitesi, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile anlaşma yapmış, Avcılar'da bulunan bazı alan ve arsalarını Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ve Hastanesi’nin yeniden yapılandırılması karşılığında kuruma vermişti. İstanbul Üniversitesi geçtiğimiz yaz bölünüp Cerrahpaşa Tıp fakültesi yeni kurulan İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa'ya geçse de TOKİ ile yapılan anlaşma doğrultusunda inşaat çalışmaları sürüyor

Geçen mart ayında TOKİ’nin zemin etüdü ihalesine çıktığını belirten Dekan Prof. Dr. Gönen, “Dört firma ihaleye girdi. Kazanan firma zemin etüdü çalışmalarına başlayacak. Zaten yaklaşık iki yıldır, alt Cerrahpaşa’da (sahil tarafı) çelik konstrüksiyon binaları yapıyor ve klinikleri taşıyorduk” dedi.

Hastanenin projesinin hazır olduğunu ve inşaat hazırlıklarını hızlandırdıklarını belirten Prof. Dr. Gönen, şöyle devam etti:

“Tescilli olmayan binaların tamamı yıkılacak. Yerleri yeni projenin alanı olacak. Önce zemin etüdünün biterek, hızla ihalenin yapılması gerekiyor ki inşaat başlasın. İhalesi olmadığı için bütçesi henüz yok.”

Haberin tamamı için tıklayınız.