Gündem

Ceren Özdemir'in katili 'canavarca hisle kasten öldürme' suçundan tutuklandı

05 Aralık 2019 14:03

Ordu'da evinin önünde bıçaklanarak öldürülen 20 yaşındaki Ceren Özdemir'in katili Özgür Arduç, 'canavarca hisle kasten öldürme' suçundan tutuklandı.  

Ordu'nun Altınordu ilçesinde, üniversite öğrencisi Ceren Özdemir'i bıçaklı saldırı sonucu öldüren ve sorgusunda suçunu itiraf eden Özgür Arduç, Ordu İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından polis ekiplerince güvenlik önlemleri alınarak binadan çıkarıldı.

Zanlı zırhlı araca bindirildiği sırada çevredeki vatandaşlar Arduç'a tepki gösterdi. Ordu Adliyesi'ne götürülen Arduç, 'canavarca hisle kasten öldürme' suçundan tutuklanması istemiyle sevkedildiği mahkeme tarafından tutuklandı.

İlk ifadesinde Ceren'i yaklaşık 4 kilometre takip ettiğini anlatan Arduç, şunları söylemişti:

"Ceren'i farklı noktalarda öldürmek istedim. Ama birisinde yaşlı bir adam çıktı karşıma öldüremedim. Kız az daha beni fark ediyordu. Ben hemen büfeye daldım. 'Hapisteyken mutlaka birilerini öldürmeliyim' diye kafamda tasarladım. Cinayetten sonra inşaatta sabahladım. Sabah kendime yeni avlar aradım ama fırsat bulamadım."

Özgür Arduç'un 14 yıl önce yine Ordu'da bir çocuğu öldürdüğü, 13 yıl boyunca kaçtığı, 2018 yılında da hırsızlık yaparken suçüstü yakalandığı ortaya çıkmıştı. Arduç'un gözaltındayken sağlık kontrolü, linç girişimi endişesiyle hastane yerine emniyette yapılmıştı.