Gündem

Ceren Damar Şenel'in ailesinin avukatı: Bu savunma, savunma hakkının kutsallığı ile açıklanamaz

Avukat Arslan, “Sanık Hikmet ne haksız tahrik indiriminden ne de iyi hal indiriminden yararlanacak konumda” dedi

29 Eylül 2019 13:50

Akademisyen Ceren Damar Şenel’in katil zanlısı Hasan İsmail Hikmet, iki gün önce hâkim karşısına çıktı. Sanık Hikmet, katlettiği Şenel ile ‘zorunlu’ bir birliktelik yaşadığını iddia ederken, Hikmet’in avukatı Vahit Bıçak, “Müvekkilim cinsel saldırı suçunun mağduru olmuştur” dedi. Sanık Hikmet’in avukatı Vahit Bıçak’ın ‘meşru müdafa’ savunmasıyla ilgili, Ceren Damar Şenel'in ailesinin avukatı Prof. Dr. Çetin Arslan, "Bu savunma, savunma hakkının kutsallığı ile de açıklanamaz” dedi.

BrGün'den Burcu Cansu'nun haberine göre avukat Çetin Arslan, sanık Hikmet müdafinin ‘meşru müdafaa’ savunmasını hukuk, mantık ve vicdan dışı olarak niteledi. Hikmet’in ‘ağırlaştırılmış müebbet hapis’ istemiyle yargılandığını anımsatan Arslan, şunları söyledi:

“Sanık bu sebeple baştan sona çelişkili, akıl ve etik dışı beyanları ile haksız tahrik indirimi ve halk arasında iyi hal indirimi olarak bilinen takdir indirim nedenlerinden yararlanmaya matuf bir savunma yaptı. Sanık böylece ağırlaştırılmış müebbet hapis yerine müebbet hapis cezası almayı, devamında infaz yasasının hükümlerinden yararlanarak kısa süre içinde hapisten çıkmayı hedeflemektedir. Fakat suçu sabit olan ve her aşamada yargılamanın aklıyla alay eden savunmalar yapan sanık Hikmet’in ne haksız tahrik indiriminden ne de iyi hal indiriminden yararlanması söz konusudur.”

Avukat Arslan, sanığın avukatı olan 2015 Genel Seçimleri’nde AKP Milletvekili aday adayı Vahit Bıçak’ın meşru müdafaa savunmasını da eleştirdi. Arslan, “Bu cinayet vahşice ve planlı işlendi” dedi.

"Bu savunma, savunma hakkının kutsallığı ile de açıklanamaz”

Yıllardır bu mesleği yaptığını ve böyle bir savunmaya tanık olmadığını söyleyen Arslan, “Sanık müdafinin ‘meşru müdafaa’ savunması ileride ders kitaplarında ‘yapılmaması gereken meşru müdafaa savunması’ olarak yer almalıdır. Bu savunma, savunma hakkının kutsallığı ile de açıklanamaz” diye konuştu. Sanığın, Ceren Damar Şenel ve eşi Levent Şenel hakkında akıl ve ahlak dışı iftiralar attığını belirten Arslan, “Savunmasında öne sürdüğü iftiralar yönünden cezai sorumluluğunun bulunduğunu düşünüyorum. Bu bakımdan her türlü yasal yollara başvuracağız” dedi.

"Cevap vereceğiz ama zaten kendi kendini çürütüyor"

Ceren Damar’ın babası Mustafa Damar ise şu ifadeleri kullandı: “Bu canilere, bu mahluklara izin verilirse, dur denilmezse binlerce hukuk insanı, binlerce doktor, binlerce öğretmen, binlerce gümrükçü ve maliyeci korkusundan görevini yapamaz. Katilin akıl hocası tarafından yazılmış 10 sayfanın üzerinde saçmalıklarla dolu, kızıma yönelik attığı akıl almaz, mantık dışı, hukuk dışı, ahlak dışı, temelsiz iftiralara tabii ki cevap vereceğiz ama zaten kendi kendini çürütüyor.”