Dünya

Cemal Kaşıkçı'nın avukatı BAE'de kara para aklamaktan suçlu bulunmuş; aktarma uçuşu için indiği Dubai'de gözaltına alındı

Ghafoor'un bir düğün için İstanbul'a gelirken Dubai'ye indiği belirtildi

18 Temmuz 2022 11:27

T24 Dış Haberler

Birleşik Arap Emirlikleri'nde yetkililer, İstanbul Başkonsolosluğu'nda Suudi Arabistan'dan gelen bir ekip tarafından öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın avukatı olarak da görev yapan ABD vatandaşı Asim Ghafoor'u gözaltına aldı. 

BAE'li yetkililer, Ghafoor'un 14 Temmuz'da İstanbul'a gelirken bir aktarma uçuşu için Dubai'ye indiğinde gözaltına alındığını doğruladı. Hükümet, avukatın para aklamaktan suçlu bulunduğunu ifade etti.

Ghafoor'un BAE'de 3 yıl hapis cezasına çarptırıldığı belirtildi.

Reuters'ın aktardığına göre ABD'li üst düzey bir yönetim yetkilisi, Başkan Joe Biden'ın Suudi Arabistan Veliaht Prensi'yle yaptığı görüşmeden önce gözaltından haberdar olduğunu belirtti. Yetkili, Biden'ın avukatın durumunu görüşmede gündeme getirip getirmediğine dair bir açıklama yapmadı.

ABD'li yetkili, "Gözaltının Cemal Kaşıkçı olayıyla bağlantı olduğuna dair bir işaret yok" dedi. 

Reuters'a konuşan bir BAE yetkilisi de ABD Konsolosluğu'nun Ghafoor'a ziyaret talebinin kabul edildiğini ve avukatın gıyabında yargılandığı için tekrar yargılanmayı talep edebileceğini belirtti.