Yaşam

"Cemal Kaşıkçı cinayetine adın karıştı" diyerek dolandırmışlar

Polis operasyonuyla gözaltına alınan bir kişi tutuklandı

28 Şubat 2019 18:09

Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürülmesi olayını kullanarak dolandırıcılık yapan kişiler polis operasyonuyla yakalandı.

Sema Alim Dalgıç’ın Sabah’ta yer alan haberine göre, Bartın Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince il genelinde yaşayan vatandaşları telefonla arayarak 'İsmin Kaşıkçı cinayetinde geçiyor. Suudi Arabistan Konsolosluğu'nda cinayetle ilgili görüntülerin var' şeklinde kandıran şüphelilerin olduğu tespit edildi.

Telefonla arayarak korkutup vatandaşların parasını alan ve nitelikli olarak insanları dolandıran şüphelilere yönelik yapılan çalışmalar kapsamında operasyon düzenlendi. Bu kapsamında Ankara'da şüpheli kıskıvrak yakalandı. Yakalanan şüphelinin dolandırdığı Bartın doğumlu S.A.'ya paralarının teslim edildiği öğrenildi.

"Bir vatandaşı 460 bin lira dolandıracaktık"

Şüphelinin 1991 Şanlıurfa doğumlu M.B. olduğu belirlenirken "Ankara'da emniyet güçlerine yakalanmasaydım bir vatandaşı daha dolandıracaktık" dedi. Şüpheli ayrıca Ankara'da Keçiören ilçesinde oturan bir vatandaşa taksi hattını sattırdıklarını ve bu vatandaştan da elden 460 bin TL alacağı esnada polislerin kendisini yakaladığını itiraf etti.

Bartın Emniyet Müdürlüğü'nce telefon ile korkutarak insanları hipnotize eden ve paralarını dolandıran M.B.'yi işlemleri ardından Bartın Adliyesi'ne sevk etti. Şüpheli buradaki işlemleri ardından Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanarak cezaevine gönderildi.