Gündem

Cemal Enginyurt’tan RTÜK’e: Özgür basın gün gelecek size de lazım olacak

"Tarafsız yayın yapmak işine gelmiyor, bunları derdi millet değil"

16 Şubat 2023 17:39

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, "RTÜK tarafsız yayın yapan 4 kanala ceza vermeyi düşünüyormuş. Bu kararı şiddetle kınıyorum. Özgür basın gün gelecek size de lazım olacak" dedi. 

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in iktidarın RTÜK eliyle müdahaleye hazırlandığını söylemesinin ardından DP Genel Başkan Yardımcısı Enginyurt, "RTÜK tarafsız yayın yapan 4 kanala ceza vermeyi düşünüyormuş. Bu kararı şiddetle kınıyorum. Yüce Türk halkının haber alma özgürlüğünü kısıtlayamazsınız. Özgür basın gün gelecek size de lazım olacak" notuyla yaptığı videolu paylaşımda şunları söyledi: 

"Tarafsız yayın yapmak, RTÜK'ün işine gelmiyor"

"Depremin ilk gününden itibaren KRT, FOX TV, Halk TV, TELE1 cansiperane milletimizi bilgilendirmek için tarafsız yayın yapıyor. Tarafsız yayın yapmak, RTÜK'ün işine gelmiyor. Ne istiyor RTÜK? Ne istiyor Recep Tayyip Erdoğan? Beni methetsinler, beni övsünler, hep benden bahsetsinler istiyor. Kötü şeyler gösterilmesin, yapılmayanlar anlatılmasın, gelmedi denilmesin istiyorlar ama bu dört kanal tarafsız yayın yaptıkça milletimiz gerçekleri gördükçe, huzursuz oluyorlar, rahatları kaçıyor. Bunları derdi millet değil. Bunların derdi maalesef şahsi ikballeri, gelecekleri, kendi partilerinin iktidarı, Recep Tayyip Erdoğan'ın tekrar Cumhurbaşkanı seçilmesi. 

"Ebubekir Şahin seni kınıyorum"

RTÜK'e çağrıda bulunuyorum; tarafsız yayın yapan bu dört kanala ceza keseceğinizi duyurmuşsunuz. Bu yapacağınız eylem vicdansızlıktır, haksızlıktır, Türk milletine karşı saygısızlıktır. Ebubekir Şahin seni bundan şiddetle men ediyorum, kınıyorum. Milletin haber alma hakkını cezalandıramazsınız. Cezalandırsanız da bir gün gelecek millet sizi cezalandıracak ve hesap vereceksiniz bunu unutmayın!"