Gündem

Cemal Enginyurt: Kemal Kılıçdaroğlu bu ülkenin 13'üncü cumhurbaşkanı olacaktır, millet ona sahip çıkmıştır, kimse suikastı aklından geçiremez!

“Aramızda herhangi bir tartışmaya mahal vermeksizin hedefe kilitlenir, millete gidersek kazanırız”

09 Mart 2023 10:06

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı, Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, eski Ülkü Ocakları Başkanı Alaaddin Aldemir’in Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na bir mafya grubu üzerinden suikast girişimi yapılacağı yönünde duyumlar aldığına ilişkin açıklaması hakkında konuştu. Enginyurt, “Kemal Kılıçdaroğlu'na suikastı aklından dahi geçirecek adamı ki adam denmez buna, şerefsiz denir, ahlaksız denir, kiralık katil denir, analar böyle birini doğurmadı. Hiç kimse bu memlekette Kemal Kılıçdaroğlu'na suikast düzenlemeyi düşünemez. Çubuk'ta inek hırsızı Osman'ın yaptığı devirler bitmiştir, Kemal Kılıçdaroğlu artık bu ülkenin cumhurbaşkanı adayı ve 13. Cumhurbaşkanı olacaktır, milletin adamı olmuş, millet kabul etmiştir ve sahip çıkacaktır, dolayısıyla hiç kimse bunu aklından geçiremez” dedi.

Sözcü yazarı Ruhat Mengi’nin sorularını yanıtlayan Enginyurt, Altılı Masa’da yaşanan krizle ilgili de konuştu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye başkanı Mansur Yavaş’ın cumhurbaşkanı yardımcıları olması şartıyla çözülen krizi değerlendiren Enginyurt, şunları kaydetti:

"Fedakârlığa bir fedakârlık daha ekledi"

“Her iki belediye başkanının cumhurbaşkanı yardımcısı olmasını doğru bulurum ama anayasa iki belediye başkanının cumhurbaşkanı yardımcısı olması için görevlerinden istifa etmesini gerektiriyorsa yine belediye başkanlıkları kaybedilmiş olur, artık o noktada takdir Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ındır. Meral Akşener'in masaya dönmesi milletin umudunu, heyecanını daha da arttırmıştır, onun 'cumhurbaşkanı yardımcısı olacağım, milletvekili adayı olmayacağım' diyerek baştan bu tarafa cumhurbaşkanı adayı olmayacağını söyleyerek yaptığı fedakarlığa bir fedakârlık daha eklemiş ve bu masanın artık dağılmayacak bir masa olduğunu göstermiştir. Sayın Akşener, yaşananları kendisi de ifade etmiştir, İnşallah milletimiz böyle bir dağınıklığı asla görmek istemediği gibi Sayın Akşener de ekranda bunun bir daha olmayacağına dair söz vererek Türk milletine doğru yolu göstermiştir.”

“Aramızda herhangi bir tartışmaya mahal vermeksizin hedefe kilitlenir, millete gidersek kazanırız”

Enginyurt, “Biz eğer aramızda herhangi bir tartışmaya mahal vermeksizin hedefe kilitlenir, millete gidersek, Anadolu'yu karış karış gezersek ve Türkiye'nin en büyük 20 vilayetinde altı liderin katılımıyla, büyük mitinglerle halka moral verir, heyecanı, coşkuyu arttırırsak bu seçimleri kazanan Millet İttifakı olacaktır” diye konuştu.

“Erdoğan sadece tribünlere oynuyor”

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yardımların yetersiz kalışı üzerinden iktidarı ve Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “kader planı” açıklamasını eleştiren Enginyurt, şöyle dedi:

“Üç gün boyunca devlet oraya ulaşmadığı için on binlerce insan hayatını kaybetmiştir, hayatını kaybeden insanların da helalleşmesi mümkün değildir. Kızılay'ın çadır satmasıyla, kan satmasıyla, çorba satmasıyla ortaya çıkmıştır ki devlet orada görevini yerine getirmediği gibi milletten topladığı yardımları satarak kendine milyonlarca liralık gelir elde eden bir Kızılay'a hizmet etmiştir. Kızılay'ın Başkanı Kerem Kınık'la Recep Tayyip Erdoğan fotoğraf çektirerek güllük gülistanlık bir ortam var havası yaratmıştır, helallik istediği yer Adıyaman'dır, Adıyamanlıdan helallik istemiştir, Maraşlıdan, Hataylıdan helallik istemediğine göre demek ki kendisi de yaptığı işin ve helalliğin doğru olduğuna inanmıyor. Artı; insanların helal etmek gibi bir düşüncesi olmaz, olamaz. Hâlâ suyun olmadığı, çadırların olmadığı, konteyner kentlerin kurulmadığı, insanların soğukta titreyerek yaşamaya çalıştığı, insanların aşını, ekmeğini, binasını kaybettiği, çocuklarını eşlerini ana babalarını bulamadığı bir ortamda hiç kimse helallik vermeyecektir, dolayısıyla Erdoğan sadece tribünlere oynamaktadır.”

Röportajın tamamını okumak için tıklayın.