Gündem

Cem Uzan'ın canlı yayında gözleri doldu

22 Nisan 2023 16:30

Genç Parti Kurucu Başkanı Cem Uzan, katıldığı canlı yayında bayrama ilişkin duygularını paylaşarak, “Hayırlı bayramlar dileyelim. Benim de inşallah sürgündeki son bayramım olur.” dedi. Uzan'ın canlı yayında gözlerinin dolduğu görüldü.

Gazeteci Tuba Emlek’in Youtube kanalında hazırlayıp sunduğu ‘Ne Oluyor’ programına konuk olan Genç Parti Kurucu Başkanı Cem Uzan, programın sonunda bayrama ilişkin mesajlarını paylaştı. "Sürgündeki son bayramı olmasını"" dileyen Uzan, göz yaşlarını tutamadı.

Programda öne çıkan konular ise şu şekilde oldu:

Araştırma Şirketlerine Para Vermiyorum

Uzan, “Araştırma şirketlerine para vermiyorum. Bir araştırma şirketi, futboldan örnek veriyorum, 18 takım var. Sorarsınız kim şampiyon olacak diye… Siz sorduğunuz soruda yarışa katılan takımlardan birisini sormuyorsanız, siz anketi manipüle ediyorsunuz demektir. Seçime gidiyorsunuz, Türkiye’de anket yapıyorsunuz ve bir partiyi anket sorunuza yazmıyorsunuz. Niye, çünkü o parti size para vermiyor diye… Vermedim, vermeyeceğim. Namussuzluk yapıyorlar. En güzel anket, izlenme sayılarıdır. Milyonlarca izlenme var, insanlar oturup seyrediyorlar. Kimler seyrediyor Cem Uzan röportajlarını? Türkiye’de sokakta Genç Parti var, vaatleri var.” ifadelerini kullandı.

3 Suç Haricinde Herkes Afla Serbest Bırakılacak

Genel af çağrısını yineleyen Uzan, “Ben yaşadıklarımı biliyorum. Ergenekon’u, Balyoz’u biliyoruz. Selahattin Demirtaş, Osman Kavala örneği var. Türkiye’de parti rozetiyle mahkemeye giren hakimler var. Cinayet, cinsel suçlar ve kadına şiddet… Bu üçü haricinde herkes genel afla serbest bırakılacak. Herkes hayatını yeniden kurma hakkına sahip olacak.” şeklinde konuştu.

Biz Ekmek Yapamıyorsak, Ne Yapacağız?

Geçmişteki vaatlerinin bugün gündeme getirildiğini belirten Uzan; “2007’de çiftçiye mazot 1 TL olmalı dediğimde, herkes benimle alay etti. 18 aydır savaşta olan Ukrayna’dan buğday alamazsanız, ekmek yok. Rusya’dan ayçiçek yağı alamazsanız, yemek pişmeyecek. Suriye’den patates, Brezilya’dan mercimek… Bunlar kaynak israfı değil mi? Benim çocukluğumda bize öğretirlerdi, Türkiye’nin en gurur duyduğu şeylerden biriydi, Dünya’da kendi kendine yeten 7 ülkeden biriydik. Biz ekmek yapamıyorsak, ne yapacağız? Biz kendi ekmeğimizi, kendi buğdayımızla yapmak mecburiyetindeyiz.” dedi.

Dünyanın Hiçbir Yerinde Alkollü İçeceklerde Böyle Bir Vergi Yok

İçkiden ÖTV kalkacak vaadine de değinen Uzan, “İçkideki ÖTV, AK Parti’nin 20 senedir dayatmaya çalıştığı yaşam tarzının sonucudur. Dünyanın hiçbir yerinde bu oranda alkollü içeceklerde böyle bir vergi yok. Belki tamamen yasaklayacak ama turizmden dolayı yasaklayamıyor. Onun için de gittikçe pahalılaştırdı, şimdi yüzde 300’ün üzerinde vergi var. Bu neyi getiriyor, sahte ve kaçak içkiyi getiriyor. Sahte içkiden ölen insanların hiçbir yerde haberi yapılmıyor. O kadar kanıksanmış halde. Benim vatandaşım asgari ücrette Avrupa’nın yüzde 60’ını alırken, akşam da bir bardak rakı içmek istiyorsa, Avrupa’nın beş mislini ödemesin. Kız arkadaşıyla bir bardak bira içmek istiyorsa bir üniversite öğrencisi, içebilsin. Bu bir özgürlüktür.” ifadelerini kullandı.